Egyéb

Gyerekeknek szóló kisfilmeket gyártat a fővárosi közterület-fenntartó

 

A 17,4 millió forintos megbízást a Kecskeméti Televízió igazgatójának cége nyerte.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Augusztus 19-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. három oktatófilmet rendelt nettó 17,44 millió forint értékben. A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljáráson ajánlatot tett a Speedzone.hu Kft., a Q-Art Bt., és az Art Vision Stúdió Kft., valamint a megbízást végül elnyerő Világ-Film Kft.

A szerződés szerint a filmek célközönsége a 4-12 éves korosztály lesz, amelynek „szemléletformáló jelleggel” mutatják be az FKF tevékenységét és szolgáltatásait. A három film témái: hulladékkezelés, köztisztaság és komposztálás.

 

fkfkisfilmek

 

A megbízást elnyerő Világ-Film Kft.-t tavaly novemberben jegyeztette be egyedüli tulajdonosa, Eckhardt Balázs. Ő a Kecskeméti Televízió igazgatója, aki rendező volt az MTVA botrányokkal kísért Marslakók című sorozatában, valamint a Ridikül című beszélgetős műsorban is.

Eckhardt neve legutóbb februárban, a vizes vb imázsfilmjének kapcsán került elő. Akkor derült ki, hogy az Eckhardt által vezetett Kecskeméti Városi Televízió (KTV) Nonprofit Kft. összesen 55,6 millió forintot fizetett ki az Argus Film and Art Kft.-nek a 2017-es budapesti úszóvébét népszerűsítő imázsfilm elkészítéséért.

A félperces alkotás producere természetesen Eckhardt volt, de a történet igazi pikantériája az, hogy korábban Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester azt állította, hogy a város tulajdonában lévő KTV készítette a félperces alkotást.

Kapcsolódó cikk

Magáncéghez került az úszóvébé félperces imázsfilmjéért járó 55 millió forint

Az FKF-es kisfilmeket legkésőbb 2017. január 31-ig kell elkészítenie Eckhardt cégének, a Világ-Film Kft.-nek, melynek ez az első elnyert közbeszerzése.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás