Egyéb

Most 167 millió forint értékű tendert nyert a Porsche Hungaria egyedüli ajánlattevőként

Közel 167 millió forintért vásárol húsz felső-közép kategóriás autót a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. Még pedig a Porsche Hungaria Kft-től, amely mellett más nem is nyújtott be ajánlatot. A cég tovább tarol az állami autóbeszerzések terén.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Felső-közép – úgynevezett 8. kategóriájú –, összkerék-hajtású, automata váltós, 4 vagy 5 ajtós személygépjármű – többségében ilyen felszereltséggel ellátott autókat vesz a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) az EU-s Közbeszerzési Értesítő legújabb számában megjelent eredményhirdetés alapján.

A KEF a kormányzati intézmények működtetéséhez kötődő feladatokat hajtja végre. Egyrészt lebonyolítja a központosított közbeszerzési eljárásokat, másrészt – a Honvédelmi Minisztérium és részben a Külügyminisztérium kivételével – üzemelteti a minisztériumok és a Miniszterelnökség gépjárműveit, illetve a szervezetek dolgozóit ellátja a munkavégzéshez szükséges eszközökkel.

A tendert, amelynek az értéke 166,7 millió forint, az egyedüliként ajánlattevő Porsche Hungária Kft. nyerte el. „A fentiek alapján meghatározott összesen 20 db személygépjármű a beszerzés legalacsonyabb mennyisége, amely mennyiségtől ajánlatkérő legfeljebb + 30 százalékkal eltérhet” – szerepel a tájékoztatóban.

A Porsche Hungaria alvállalkozó bevonásával teljesíti többek között a gépkocsik forgalomba helyezését, átadását, a tartozékok fel- és beszerelését, a gépkocsi szállítását, az assistance szolgáltatást és az autók javításával, karbantartásával meg a garanciális szolgáltatással kapcsolatos feladatokat.

Ügyészség, külügyminisztérium,OKF

Az elmúlt néhány hét során több olyan állami gépjármű-beszerzésről írt az Átlátszó, amelyeket a Porsche Hungária Kft. söpörhetett be. Így a Legfőbb Ügyészség számára a vállalkozás szállít kisbuszt és Skodákat – összesen húsz gépjárművet – 94 millió forintért.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által kiírt tenderen szintén a Porsche Hungária diadalmaskodott: felső és felső-közép kategóriás autókat szállít le a társaság 64 millió forintért.

Továbbá a kéményseprők új autóit is a Porsche Hungáriától vette meg az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság: a 120 új gépjárműre 700 millió forintot költenek. Ezzel együtt a cég csak az idén összesen mintegy 2 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás