Egyéb

8,5 milliárd forintot költött reklámra 2016 második negyedévében a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A két legnagyobb megbízást Csetényi Csaba és Kuna Tibor cégei kapták.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal tavaly nyáron 25 milliárd forint értékű keretszerződést kötött a Csetényi Csaba tulajdonában lévő Network (korábban HG) 360 Reklámügynökség Kft.-vel és és Affiliate Network Kft.-vel, valamint a Kuna Tibor tulajdonában lévő Trinity International Kft.-vel, továbbá a MindShare Médiaügynökség Kft.-vel az állami intézmények kommunikációs feladatainak ellátására.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal augusztus elején közzétette, hogy 2016. második negyedévében mire és mennyit költött a 25 milliárd forintos keretösszegből.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztatás szerint összesen 8,5 milliárd értékben szerződtek 2016 április eleje és június vége között, és az összeg főként két nagy tételből áll össze:

– az MVM-csoport reklámozása 6,6 milliárd forintba kerül

Ezt a Trinity-Sprint Konzorcium, vagyis a  Trinity International Communications Kft. és a Sprint Nyomdaipari Kft. csinálja.

„A MVM-csoport kommunikációjához kapcsolódó, ismertségnövelés és imázsépítés elsődleges célú akciók stratégiai tervezési és tanácsadási, kutatási, grafikai tervezési, integrált reklámügynökségi, PR-ügynökségi, online és közösségi média, médiatervezési és – vásárlási, valamint gyártási feladatainak teljes körű ellátása”

– „Kommunikációs kampány tervezés és előkészítés” 1,5 milliárd forintért

Erről nem tudni, hogy pontosan mit takar, de a munkát az Egyesült Reklám Konzorcium, vagyis a Network 360 Reklámügynökség Kft. és az Affiliate Network Kft. végzi.

A két nagy megbízás mellett jutottak aprók munkák a cégeknek, a Trinity-Sprint Konzorcium például 50 millióért végez kommunikációs szolgáltatásokat a Hungarocontrol Zrt.-nek, és 26,6 millióért a Gysevnek, az Egyesült Reklám Konzorcium pedig egyebek mellett 77 millióért a MÁV-nak, 50 millióért az ORFK-nak, és 26 millióért a Szépművészeti Múzeumnak.

Erdélyi Katalin 

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás