Egyéb

Újabb közel 2 milliárd forintot költ az MTVA internetes megjelenésre, Nyírő cége megint nyert

A tendert az egyetlen ajánlattevő, egy három cégből álló konzorcium nyerte. Az egyik vállalkozás tulajdonosa korábban Simicska Lajos több cégében volt ügyvezető, és itt is felbukkan az egykori Index-alapító Nyírő András a közszférában 2010 óta rendkívül sikeres cége.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

A közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztatás szerint az MTVA július elején kötött szerződést 20 hónapra „az MTVA komplex médiatartalom-kezelő- és disztributáló rendszerének informatikai támogatása és továbbfejlesztése” tárggyal.

Ennek keretében az áprilisban meghirdetett pályázat kiírása szerint lesz majd egy videó-kiszolgáló rendszer és mobilalkalmazások, ahol az MTVA élő és on demand tartalmai fognak megjelenni.

A tárgyalásos eljárásra mindössze egy ajánlat érkezett egy három tagú konzorciumtól, amely meg is kapta a nettó 1,894 milliárd forint értékű megbízást.

A nyertes konzorcium az alábbi három cégből áll:

– Antenna Hungária Zrt., tulajdonosa a Magyar Állam.

– Appsters Mobiltartalom-fejlesztő Kft.: Tulajdonosa Bognár Botond, Lozsádi Dániel (a 4 DROPS Solutions Kft.-n keresztül) és Nyírő András, az Index egykori alapítója. A cégről tavaly már írtunk: az Appsters Kft. 31 millió forintot kapott a Városliget Zrt.-től egységes tartalomszolgáltató platform bevezetésére, és ez a cég készítette el 2012-ben 6,35 millió forintért az alaptörvény díszkiadásának iPad-re optimalizált magyar és angol nyelvű változatát is.

– Smart Media Technologies Hungary Kft.: A cég tulajdonosai Vámos Attila, Dobos Attila, és Tátrai Bálint. Dobos és Tátrai csak 2014-2015 óta birtokolják a vállalkozást, amelyben Vámosnak 2008 júniusa óta tulajdonrésze van. Vámos Attilának a cégadatbázis szerint korábban több Simicska Lajoshoz köthető céghez is köze volt: 2009-2015 között a Publimont Kft., az A Plakát Kft, és az Euro Publicity Kft. ügyvezetője volt, 2012 és 2015 között pedig a Symbol Media Zrt. vezérigazgatói posztját is betöltötte.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten szolgáltatta. Kép innen.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás