Egyéb

A Fideszhez köthető konzorcium nyerte a Miniszterelnökség 670 milliós tanácsadói tenderét

Az SBGK Ügyvédi Iroda és az Ész-Ker Kft. fog közbeszerzési és jogi tanácsokat adni a Miniszterelnökségnek hét hónapon át nettó 670 millió forintért. Májusban ők ketten nyerték a Miniszterelnökség ugyanilyen feladatokra kiírt 5 milliárd forintos közbeszerzését is, az Ész-Ker pedig egyike a Nemzeti Fejlesztési Programiroda 5 milliárd forintos tenderét megnyerő cégeknek is.

tamogatoi_banner_cikkbe

Nincs megállás a közbeszerzési tanácsadásra vonatkozó tenderek sorozatában: miközben a Miniszterelnökség nemrég kiírt 1,8 milliárd forintos pályázatának eredményét várjuk, döntés született egy másikon.

A Miniszterelnökség még április végén jelentette meg ajánlattételi felhívását, miszerint  nettó 669,2 millió forintért keresnek vállalkozót közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadásra. A nyertes feladata a felhívás szerint előreláthatólag legalább 1 500–2 000 eljáráshoz kapcsolódó legalább 10–12 ezer ellenőrzési dokumentum tartalmának véleményezése. A kiírás szerint a nyertessel 7 hónapra, a 2016. június 1-e, és december 31-e közötti időszakra kötnek szerződést, de a megbízás egy alkalommal, maximum 2017. március 31-ig meghosszabbítható.

A tanácsadókat nyílt, de gyorsított eljárásban kereste a Miniszterelnökség, mert

„Fennállnak a Kbt. 81. § (10) bekezdés szerinti kivételesen indokolt és sürgős körülmények, tekintettel arra, hogy a 1.11.2015. napján hatályba lépett Kbt., valamint a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 320/2015. (X.30.) számú új Korm. rendelet rendelkezései értelmében Ajánlatkérő jelen közbeszerzési eljárás tárgyával érintett ellenőrzési feladatai megnövekedtek.

Mivel Ajánlatkérő nem rendelkezik a folyamatosan fennálló feladat maradéktalan ellátásához szükséges és elégséges saját szakértői létszámmal, így mindenképpen szükséges tárgyi eljárás mielőbbi eredményes lezárása az ellenőrzések zavartalan és szakszerű lefolytatásához.”

Nemrégiben megjelent a tender eredménye, miszerint június közepén szerződést kötöttek a közbeszerzést egyetlen ajánlattevőként megnyerő KÖF 2016 Konzorciummal. A konzorcium két tagja az SBGK Ügyvédi Iroda és az Ész-Ker Kft., amelyek korábban is nyertek már nagy összegű tanácsadói megbízásokat.

Kapcsolódó:

1,8 milliárd forintért keres tanácsadókat a Miniszterelnökség

Megvannak a Miniszterelnökség 5 milliárdos tanácsadói tenderének nyertesei

400 millió forint értékben szerződött a Miniszterelnökség az OLAF által gyanúsnak talált céggel

Ezeken a tanácsadókon fog múlni 420 milliárd forint sorsa – bemutatjuk a gigatender bonyolítóit

Májusban szintén ők ketten KFF-2016 Konzorcium néven nyerték a Miniszterelnökség nettó 4,8 milliárd forintos tenderét.

Az Ész-Ker Kft. ezenkívül egyike azoknak, akik a 420 milliárd forintos építőipari tenderhez kapcsolódó tanácsadói megbízást nyertek tavasszal a Nemzeti Fejlesztési Programiroda által kiírt 5 milliárd forintos közbeszerzésen. A cég többségi tulajdonosán, Kárpáti Péter Györgyön keresztül kapcsolatba hozható Garancsi Istvánnal és Tiborcz Istvánnal is.

Az SBGK Ügyvédi Iroda meghatározó szerepet betöltő egyik ügyvédje Bajkai István, aki a kormánypártok színeiben alpolgármester a VII. kerületben, a Bibó Szakkollégiumba járt és a Fidesz alapító tagja.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten szolgáltatta.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás