Egyéb

Kicsit megszaladt: 70 millióval lesz drágább Tállai fociklubjának sportszállója

A végéhez közeledik a mezőkövesdi sportszálló kivitelezése, és most jelent meg, hogy a 42 szobásra tervezett hotel egyik szárnya még egy szinttel magasabb lesz, így az építkezés is drágább lesz. A borsodi kisvárosban nemrég avatták az elkészült stadiont is.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Még tavaly kezdett bele a Zsóry Fürdő szomszédságában lévő volt autós kemping területén a Mezőkövesd-Zsóry FC egy 42 szobás sportszálló építésébe. A Tállai András NAV-elnök vezette klub taós pénzből alakítja ki a szállodát a területen, amit a várostól vett meg. Nem egyszerűen egy újabb hotelt akarnak a kisvárosba, hanem – ahogy a boon.hu tudósításában olvasható – van mellette két szabványméretű futballpályája és készül egy fedett, nagyméretű műfüves játéktér, valamint egy kézilabdapálya-méretű csarnok is. Vagyis egy szinte komplex edzőtábor jön létre.

Tavaly arról szóltak a hírek, valamint a közbeszerzési eljárás meghirdetése is azt jelezte, hogy nettó 500 millióba lesz a beruházás. Aztán a kivitelező kihirdetésekor kiderült, hogy nettó 396 millió forintra szerződtek a budapesti székhelyű Penta Industry Ipari Erőműtechnikai Fővállalkozó és Szolgáltató Kft.-vel.

A név ismerős lehet, de némileg félrevezető, mert csak korábban (2014-ig) volt köze a cégnek a Penta-cégcsoporthoz, amelynek felfutásáról tavaly cikkezett részletesen az Átlátszó. A több tízmilliárdos árbevételű cégcsoporttal szemben a Penta Industry tavaly 4,65 milliárd forint nettó forgalmat bonyolított, igaz, az előző évhez képest duplázni tudott.

A kivitelezői szerződést nemrég módosították, mert az indoklás szerint „a kivitelezés során Megrendelő jelezte Vállalkozó felé, hogy a B épületszárnyat érintően az eredeti tervekhez képest egy további szint ráépítése vált szükségessé.”

Ez azonban azt jelenti, hogy az eredeti ár és a határidő nem teljesíthető. Így a szerződés összege nettó 469 millió forintra módosult a teljesítés ideje pedig 2016. június 24-re.

Mezőkövesden nem a szálloda a fociklub egyetlen nagyberuházása: nemrég adták át az elkészült, 5000 férőhelyes stadionját, amire legalább 1,25 milliárd forint közpénz ment el.

Csepregi Botond

Kiemelt kép: MTI

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 

Megosztás