Egyéb

1,8 milliárd forintért keres tanácsadókat a Miniszterelnökség

Közbeszerzési és jogi tanácsadókat keres a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program EU-s forrásainak felhasználásához. Az ajánlattételi határidő augusztus eleje, a keretösszeg 1,8 milliárd forint, és ezt is uniós pénzből fogják fizetni.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

A közbeszerzési tanácsadások korát éljük. Áprilisban a Nemzeti Fejlesztési Programiroda szerződött 5 milliárd forint értékben, majd a Miniszterelnökség 400 millió forintért, május végén pedig szintén a Miniszterelnökség kötött 4,8 milliárd forint keretösszegű szerződést ilyen jellegű munkákra.

Most újra közbeszerzési és jogi tanácsadókat keres a Miniszterelnökség. Az ajánlattételi felhívás szerint a megbízás teljes keretösszege 1,875 milliárd forint, a pontos feladat pedig „a Vidékfejlesztési Program és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap valamint az Európai Tengerügyi és Halászati Alap forrásaiból származó pénzeszközök felhasználásával történő közbeszerzési eljárásokkal” kapcsolatos közbeszerzési és jogi tanácsadás.

A kiírás szerint előreláthatólag a Vidékfejlesztési Program vonatkozásában körülbelül 8 360 eljáráshoz, a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program vonatkozásában nagyjából 50 eljáráshoz kapcsolódóan összesen mintegy 9 ezer–10 ezer ellenőrzési dokumentumot kell majd szakértenie a tender nyertesének.

A Miniszterelnökség tervei szerint az EU-s forrásból finanszírozott megbízás 3 évre szól majd, ami további 1 évvel meghosszabbítható lesz. Az ajánlattételi határidő augusztus 3-a, a pályázókkal szemben támasztott követelmények pedig meglehetősen szigorúak: az ajánlattevőknek az előző három évben rendelkezniük kell összesen

– legalább 1 200 közbeszerzési eljárás lebonyolítására és/vagy ellenőrzésére vonatkozó referenciával

– közbeszerzési szakértői és/vagy tanácsadói, és/vagy jogi tanácsadási tevékenységből származó nettó 900 millió forint árbevétellel

Ezeknek a kritériumoknak vélhetően azok a cégek/ügyvédi irodák tudnak leginkább megfelelni, amelyek a korábbi hasonló közbeszerzéseken is nyertek, így nagy meglepetés nem várható.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás