Egyéb

Nem marad látványterv a kisvárdai stadion

Néhány hete Seszták Miklós fejlesztési a miniszter megmutatta a városában több mint másfélmilliárd forintért épülő futballstadion terveit, hétfőn pedig kiírták a közbeszerzési eljárást az építésre.

 

szulinap_superhero5 (1)

 

Nemrég írtunk róla, hogy pazarra sikerültek a kisvárdai stadion látványtervei. Az apróbb bökkenő, hogy az egy NB II.-es csapatnak készül, 1,6 milliárd forint közpénzből, egy kisvárosban, ahol átlagosan ezren sem járnak meccsre.

Persze látványterveket már sokat mutattak, meg nem épülő stadionokról is, a Közbeszerzési Értesítőből most kiderült, már keresik a kiírás szerint 2800 férőhelyesre tervezett létesítmény kivitelezőjét. A stadion teljesen fedett lesz, villanyvilágítással és MLSZ C kategóriájú lesz (vagyis első osztályú meccseket is rendezhetnek itt).

Az építtető a kisvárdai önkormányzat, a nyílt pályázatra augusztus első napjáig várják az ajánlatokat. A szerződéskötéstől (ez szeptember környékén lehet) számítva 420 nap áll majd a kivitelező rendelkezésére, tehát 2017 késő őszéré lehet kész a pálya. Becsült értéket nem tartalmaz a kiírás.

A leendő kivitelezőre vonatkoznak természetesen előírások, de a legérdekesebb az a kitétel, miszerint az ajánlatkérő felhívja az ajánlattevők figyelmét, miszerint

„a közbeszerzés tárgyát képező projekt finanszírozásáról (fedezetről) való döntés folyamatban van. Erre tekintettel, amennyiben a fedezet nem, vagy nem a szükséges mértékben fog rendelkezésre állni, akkor az ajánlatkérő ezt egy olyan ellenőrzési körén kívül eső, jövőbeli bizonytalan eseménynek tekinti, amely miatt a közbeszerzési eljárást eredménytelenné nyilváníthatja (feltételes közbeszerzés).”

Ez érdekes kitétel annak fényében, hogy érvényes kormányhatározat garantál 1,61 milliárd forintot a stadionfejlesztésre.

Korábban kiszámoltuk, a kormány tervei szerint a 32 felépülő-megújuló stadionra 2020-ig legalább 215 milliárd forint közpénz fog elmenni.

Csepregi Botond

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás