Egyéb

A Fradi-vezér cége fogja reklámozni az olimpiát 900 millió forintért

A Media Insight Kft. és a Humán Telex Kft. közös ajánlattevőként nyerte a Budapest 2024 Zrt. közbeszerzését, így ez a két cég fogja népszerűsíteni fél éven keresztül a budapesti olimpiát. A Humán Telex egyik tulajdonosa Orosz Pál, a Fradi vezérigazgatója.

 

szulinap_superhero5 (1)

 

Márciusban, az ajánlattételi felhívás megjelenésekor írtunk arról, hogy legalább 700 millió forintba fog kerülni az olimpianépszerűsítő kormánykampány. Most, július végén megjelent az eredmény: a megbízást közös ajánlattevőként a Media Insight Kft. és a Humán Telex Kft. nyerte. Rajtuk kívül senki más nem adott be ajánlatot a Budapest 2024 által kiírt tenderre.

A feladat pontos elnevezése “Társadalmi párbeszéd az olimpiáért 2016 kommunikációs kampány 2016. évi stratégiájának kialakítása, a benne foglalt rendezvények megvalósítása, média kommunikációs kampány megtervezése, lebonyolítása”.

Ennek keretében a két cég fél éven keresztül nettó 700 millió forintért fogja népszerűsíteni a budapesti olimpiát.

A megbízás 3 hónappal és nettó 200 millió forinttal meghosszabbítható, vagyis a reklámkampány teljes keretösszege 900 millió forint.

A Media Insight Kft. tulajdonosa az Ogilvy Group Zrt-n keresztül az amerikai Ogilvy & Mather Worlddwide LLC.

A Humán Telex Kft. tulajdonosai Orosz Pál, Soproni István Róbert, Dömötör György Róbert és Hajnal Tamás.

Orosz Pál igazgatósági tagja a Ferencvárosi Torna Club tulajdonában lévő Fradiváros Zrt-nek, és cégjegyzésre jogosult tagja a szintén az FTC tulajdonában lévő FTC Zrt-nek.

Bár Orosz – akinek édesapja a Ferencváros legendás labdarúgója volt – csak Kubatov Gáborral közösen írhat alá a cég nevében, 2011 óta őt nevezik a Fradi Zrt. vezérigazgatójának.

Januárban a MOB két közbeszerzését is a Human Telex Kft. nyerte, a feladat akkor is a budapesti olimpia népszerűsítése volt.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten szolgáltatta.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás