Egyéb

Szijjártó barátjának cége fogja reklámozni a szombathelyi stadiont

Kuna Tibor cége, a Young and Partners Kft. nyerte a Haladás 17,5 millió forintos tenderét.

 

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

 

Februárban megírtuk, hogy a szombathelyi stadiont a korábban tervezett 9,6 milliárd forinthoz képest milliárdokkal többért, 13,1 milliárd forintért építi a Swietelsky-ZÁÉV konzorcium. Néhány héttel később kiderült, hogy a Haladás sportkomplexumára (a futballstadion mellett sportcsarnokot is építenek itt) 2013-17-ben összesen 15,2 milliárd forintot fordítanak.

Május 13-án az is nyilvánossá vált, hogy a hatalmas összegű beruházást reklámozni is fogják: a szerződés pontos elnevezése „A szombathelyi labdarúgó stadion és sportcsarnok fejlesztéséhez (projekt) kapcsolódó marketing feladatok ellátása”.

A Szombathely városának 100 százalékos tulajdonában lévő Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. tárgyalásos közbeszerzését a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. nyerte.

A nettó 17,5 millió forintos megbízás keretében a cégnek egy honlapot valamint közösségi médiacsatornákat kell létrehoznia és üzemeltetnie, sajtókapcsolatokat kell kialakítania, PR-tervet készítenie, arculatot kialakítania, Google- és Facebook-hirdetéseket vásárolnia, továbbá a sportkomplexum terveiből egy animációs videót kell készítenie.

A Young and Partners tulajdonosa Kuna Tibor, aki Szijjártó Péter külügyminiszter barátja. Kuna 1999-től 2003-ig az Ifjúsági és Sportminisztérium munkatársa, majd 2003-tól 2008-ig a Fidesz-frakció kabinettitkára volt. Cégei 2010 után sok kommunikációs közbeszerzést nyertek, a Trinity Communications Kft. például idén januárban két tendert is nyert ugyanazon a napon. Nem mellesleg a Trinity az egyik a három cég közül, amely tavaly nyáron a Rogán Antal által vezetett Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) 25 milliárd forintos tenderén lett befutó.

Ahogy arról korábban írtunk, a kormány tervei szerint 2010 és 2020 között legalább 32 stadion újul meg a profi futballcsapatok számára, és a beruházások legalább 215 milliárd forint közpénzt visznek el.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 

Megosztás