Egyéb

Pulitzer-emlékdíjat kapott az atlatszo.hu szerkesztősége

Szombat délelőtt huszonhatodik alkalommal adták át a kitüntetést a budai Remíz Étteremben. Idén egyetlen díjazottként az atlatszo.hu alkotóközösségnek ítélték a hazai sajtó egyik legrangosabb elismerését.

A Pulitzer-emlékdíjat 1989-ben a magyar származású Paul A. Fábry és a Magyar Hitelbank Rt. alapította a nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselő számára Joseph Pulitzer magyar származású amerikai sajtómágnás családjának kizárólagos engedélyével. Az idén huszonhatodik alkalommal adták át a díjat. A Joseph Pulitzer-emlékdíj Alapítvány kuratórium elnöke Sipos Lajos, tagjai Bárándy Péter, Győrffy Miklós, Javorniczky István, Kepes András, Martin József és Rangos Katalin.

 

puli

 

Sipos Lajos, az Alapítvány elnöke a díjátadón Pulitzer Józsefet idézte, aki szerint az igazság a politikai rokonszenvnél fontosabb dolog. Mint mondta, az alapítvány szem előtt tartja az eszmét a független újságírás szempontjából. Az idei egyetlen díjazott, az atlatszo.hu munkatársainak a nyilvánosság átláthatósága iránti elkötelezettsége, az alapítói szándékkal összhangban, valóban a minőségre és objektivitásra törekedő magyar sajtó ügyét szolgálja.

 

Pulitzer-emlékdíjat kapott az atlatszo.hu szerkesztősége from atlatszo.hu on Vimeo.

 

Forrás: Joseph Pulitzer-emlékdíj Alapítvány. Fotók, videó: Baranya Ákos.

Ha szerinted is fontos amit csinálunk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás