Egyéb

Megírtuk és megoldódott: nyilvánosak a bizottsági jegyzőkönyvek a VIII. kerületben

Nemrég összeszedtük azt a keveset, amit a józsefvárosi önkormányzati bizottságok munkájáról tudni lehet. Anyaggyűjtés közben tűnt fel, hogy az ülések jegyzőkönyveit nem teszik fel a honlapra, azok nem olvashatók, ezt a furcsa szokást is megírtuk.

 

tamogatoi_rontgen_jav2

 

Mit csinálnak a józsefvárosi önkormányzati bizottságok?

Az önkormányzati bizottságok munkáját is kritizálta Kocsis Máté józsefvárosi polgármester azon a tavaly október testületi ülésen, melyen bejelentette, hogy a kilakoltatási eljárások több hónapos felfüggesztését kéri. Tovább az előző cikkre.

A cikkünket követő testületi ülésen Erőss Gábor (Párbeszéd Magyarországért – PM) önkormányzati képviselő javasolta, hogy a jegyzőkönyveket tegyék nyilvánossá. Az aljegyző két héten belül válaszolt, levelében leírta, hogy az idei jegyzőkönyveket már feltöltötték, és így tesznek a korábbiakkal is.

 

eross

 

Ennyivel beljebb vagyunk.

Virág Tamás

 

UPDATE (2016. március 25.)

A fenti cikk első változatában Erőss Gábort tévesen az Együtt önkormányzati képviselőjeként aposztrofáltuk. Miután a hibánkra többen viszonylag ingerülten felhívták a figyelmünket, javítottuk a megjelölést Együtt-PM-re, mivel Erőss Gábor ezen két párt jelöltjeként nyerte el a képviselői mandátumot. A reklamáció intenzitása ezután sem csökkent, ezért végül a képviselő úr öndefiníciójának megfelelően a neve mögött a „Párbeszéd Magyarországért-PM” megjelölést tüntettük fel. Tettük ezt több okból. Egyrészt a véges jogi kapacitásainkat érdemi bírósági eljárásokra akarjuk tartogatni, a pártmegjelölés pedig olyan indulatokat váltott ki többekből, hogy azt sem tartottuk elképzelhetetlennek, hogy idáig fajulna a történet. Másrészt pedig az atlatszo.hu-tól távol akarjuk tartani a Júdeai Népfront v. Júdea Népe Frontja meccseket. Mert a lényeg mégiscsak az, hogy a bizottsági jegyzőkönyvek elérhetőek lettek. Videónk illusztráció.

 

 

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás