Egyéb

Újabb 240 millió a PwC-nek a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányára

Amit már egyszer megírtak 480 millióért.

Január 19-én jelent meg az európai uniós közbeszerzési értesítőben, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavaly november 19-én megbízta a PricewaterhouseCoopers tanácsadó céget „A 2024-es Nyári Olimpiai Játékok megrendezésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány, valamint az ahhoz tematikusan kapcsolódó pályázati kérdőív elkészítéséhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatás beszerzésével”.

Kapcsolódó cikkek

Népszavazást az olimpiáról!

Olimpiai népszavazás: lenne mitől félni

Így csalták el a játékokat az amerikaiak – kis olimpiai korrupciótörténelem

Megszereztük és közzétesszük a teljes megvalósíthatósági tanulmányt a budapesti olimpiáról

Itt van a tételes lista a 2012-es olimpiai jutalmakról, nevekkel

Az NFM közbeszerzése hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás volt, melyen egyetlen ajánlattevő volt a PwC, így ő nyerte a nettó 240 milliós megbízást.

A megbízás különösen azért érdekes, mert – mint azt a Népszabadság megírta – a PwC tavaly a Miniszterelnökségtől kapott 480 millió forintot a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányára, amelyről először Borkai Zsolt MOB-elnök azt állította, hogy nem közérdekű adat, tehát nem hozzák nyilvánosságra, majd a Miniszterelnökség próbálta letagadni, hogy elkészült.

Végül az Átlátszó hozta nyilvánosságra a teljes, 1300 oldalas dokumentumot, amiből a parlamenti képviselők is csak egy 100 oldalas összefoglalót ismerhettek meg, és az alapján döntöttek arról, hogy pályázzon Budapest a 2024-es olimpia rendezési jogára.

Erdélyi Katalin

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás