Egyéb

Az EMMI családbarát kampányait is Csetényi Csaba cégére bízták

Rogán szomszédjának cégeivel októberben kötött szerződést a Rogán által vezetett Nemzeti Kommunikációs Hivatal 275,6 millió forint értékben. A minisztérium állítja, hogy volt közbeszerzés, és a szerződés hamarosan felkerül a Közbeszerzési Értesítőbe, ott ugyanis a mai napig nem elérhető nemhogy az eredménytájékoztató, de még a tender kiírása sem.

Csetényi Csaba cégcsoportjának, a HG Médiának a honlapja tartalmaz egy „Közpénzek” elnevezésű menüpontot. Ha rákattintunk, megnyílik egy pdf, amelyben 2008-tól kezdve évenkénti bontásban szerepelnek azok a közbeszerzések, amelyeken indult a cégcsoport.

A pdf utolsó lapján szerepel egy „PR feladatok, Kreatív tervezési és gyártási munkák ellátása és Médiafelület vásárlás” tárgyú tender, aminél ajánlatkérőként az EMMI, a megbízás kezdeteként pedig 2015. október 27. szerepel. Ez a megbízás azonban nem található meg sem a magyar, sem az EU-s közbeszerzési értesítőben. Az eredménytájékoztató sem, de még a minisztérium ajánlattételi felhívása sem.

Ezért levélben fordultunk az EMMI-hez: megkérdeztük, hogy valóban létezik-e ilyen szerződés, ha igen, akkor mikor és melyik céggel, mekkora összegre szerződtek, illetve volt-e közbeszerzés, és ha nem, akkor miért nem.

Válaszában a minisztérium az alábbiakat közölte:

„A 2015. 10. 27-én megkötött szerződés előzményeként természetesen volt közbeszerzési eljárás, azt a Nemzeti Kommunikációs Hivatal bonyolította le a kormányzati kommunikációs keretmegállapodás terhére, a verseny  újranyitásával, az EMMI nevében és javára. A szerződés feltöltése a Közbeszerzési Adatbázisba folyamatban van. A szerződés a Network360 Reklámügynökség Kft. és az Affiliate Network Kft. alkotta konzorciummal került megkötésre az EMMI családpolitikai kampányai vonatkozásában, 275.590.551 Ft. + ÁFA értékben.”

Vagyis a Rogán Antal által vezetett Nemzeti Kommunikációs Hivatal a nyáron megkötött 25 milliárdos kormányzati kommunikációs keretszerződés keretében 275,6 millió forint értékben szerződött Rogán szomszédjának cégeivel az EMMI családbarát reklámkampányaira, és ezt még nem sikerült feltölteniük a közbeszerzési értesítőbe.

Erdélyi Katalin

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás