Egyéb

Andy Vajna a rádiós piacon?

A rádióműsor-szolgáltatás lesz a fő tevékenysége a kaszinókirály és filmes kormánybiztos Andy Vajna által vezetett és az ő érdekeltségében álló AV Investments Kft. tulajdonában lévő, frissen bejegyzett Radio Plus Kft.-nek.

A Tropicana kaszinónak és számos egyéb Vajna-érdekeltségnek is otthont adó belvárosi épületbe bejegyzett cégnél egyelőre nem válaszoltak az Átlátszónak a rádiós tervekkel kapcsolatos kérdéseire, a Médiatanács nyilvántartásában pedig nem szerepelt Plus rádió.

Ezzel együtt nem érdektelen a fejlemény, hiszen, mint ahogy a 444.hu friss elemzése is rámutatott, Vajna – adott esetben Habony Árpád kormányzati ötletemberrel karöltve – a Simicska Lajos partvonalra szorítása után éppen alakuló kormánybarát médiacsoport lehetséges agytrösztje.

Az Átlátszó fontosabb cikkei Andy Vajna üzleteiről:

Feltérképeztük az Andy Vajna magyar vállalkozásai mögött burjánzó offshore cégbirodalmat

Nem fedi a valóságot Andy Vajna kaszinóvállalkozásának átláthatósági nyilatkozata

Mennyi adót fizetnek az Andy Vajnához köthető cégek?

A tavaly év elején alakult, Vajna többségi és a Las Vegas-i Cinergi Pictures Entertainment Inc. kisebbségi tulajdonában álló AV Investment egyre fontosabb szerepet kap Vajna szinte az átláthatatlanságig bonyolított cégcsoportjában.

Jelenleg hozzá tartozik a Miss Universe szépségkirálynő-választást szervezető, részben Vajna felesége tulajdonában lévő Beauty Enterprises Hungary Kft., a Nobu luxuséttermet működtető Buno Kft., a Közraktár 4 Kft. nevű ingatlancég, illetve a korábban az online kaszinózásban érdekelt, jelenleg szintén vagyonkezeléssel foglalkozó Magyar Broadcasting Co. Kft.

Valamennyi társaság veszteséges volt 2014-ben, a legtöbb minuszt,73 millió forintot a Vajna Tímeával közös szépségipari befektetés hozta össze.

Az AV 2014-es beszámolója még nem érhető el, az előtársaságra vonatkozó, voltaképpen csak a tavaly januári, indulási állapotot mutató mérleg szerint a befektetett eszközök 12,4 millió dollárra rúgtak, s fillére ennyit tett ki a kötelezettségállomány is – amivel egy kapcsolt vállalkozásnak az adósa a Vajna-cég.

A beszámoló szerint az AV Investment Kft. alapítás után nyomban megszerezte a luxemburgi AV Investments S.á.r.l. száz százalékát éppen 12,4 millió dollárért.

Rádi Antónia

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 1120 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alaptevékenységünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

4000__ani_6

Megosztás