Egyéb

Szél Bernadett, Juhász Péter, Kónya Péter és a többiek – ellenzéki politikusok is használják a Kimittud rendszert

Az Átlátszó által üzemeltetett közadatigénylő-portált több ellenzéki politikus is használja, ezért megkértük őket, mondják el nekünk, miért szeretik a KiMitTud-ot, és miért tartják fontosnak azt, hogy közérdekűadat-igénylésekkel jussanak információkhoz az oldal segítségével.

2012-ben indítottuk el a KiMitTud közérdekűadat-igénylő szolgáltatást, ahol bárki egy egyszerű regisztráció után igényelhet közérdekű adatot állami és önkormányzati szervektől, hivataloktól, cégektől. A portál rendkívül sikeres, eddig közel 5000 adatigénylést nyújtott be rajta keresztül a közel 1600 regisztrált felhasználó.

Köztük több ismert nevet is felfedeztünk: kivétel nélkül ellenzéki politikusok. Megkértük őket, hogy mondják el, miért igényelnek közérdekű adatokat, és miért a KiMitTud rendszeren keresztül tesznek így.

Szabó Tímea, Szél Bernadett, Barabás Richárd, Juhász Péter, Kész Zoltán, Kónya Péter, Pápa Levente, Steiner Pál és Szigetvári Viktor véleménye a videón.

(Szerettünk volna fideszes, KDNP-s, DK-s és jobbikos közszereplőket is megszólaltatni, de sajnos nem találtuk őket a KiMitTud felhasználói között.)

Igényelj Te is közérdekű adatot a Kimittudon!

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás