Egyéb

Trükköznek a letelepedési kötvénnyel: 60 milliót szakíthatnak letelepülőnként

Az offshore cégeknek éves szinten 50 milliárdot tejelő letelepedési kötvény üzletben egy újabb érdekes trükkre bukkant az Átlátszó. Az offshore cégekkel kapcsolatban álló, és az általuk forgalmazott kötvényt tovább értékesítő magyar cég honlapján egy olyan ajánlat szerepel, ami kötvényenként 60 millió forintos trükközésre utal.

Is it safe? Absolutely. You should not worry about getting back your investment.

360.000 eurónál is olcsóbban lehet hozzájutni a letelepedési kötvényhez egy, ezen papírok kereskedelmére szakosodott, magyar ügyvéd által tulajdonolt, budapesti székhelyű cég ajánlata szerint.

A felhívásban az áll, hogy csupán 145 ezer euró pénzügyi költség és 60 ezer euró adminisztrációs költség kifizetésével hozzá lehet jutni az élethosszig tartó letelepedési engedélyhez.

Abban különbözik a „normális” letelepedési kötvénytől ez a konstrukció, hogy az 5. év végén nem kap vissza semmit az ügyfél. Az ajánlat előnye a cég szerint az, hogy nem kell aggódni azért, hogy visszafizetik-e a befektetést.

 

residency2

 

A racionális feltételezés szerint az üzletmodell lényege, hogy a letelepedési kötvényt a letelepedni kívánó ügyfél nevére jegyzik, de valójában azt a Residency Bond Management Kft. fizeti ki. Az öt év alatt közel 50 százalékos haszonnal kecsegtető konstrukción a vállalat közel 60 millió forinthoz juthat a Rogán Antal által kitalált letelepedési kötvény üzlet segítségével.

A kockázat a vállalat részéről minimális, a schengeni vízum iránt vágyakozók pedig olcsóbban juthatnak hozzá a tartózkodási engedélyhez.

A kötvényforgalmazással foglalkozó cég tulajdonosa Varga János Tamás ügyvéd, akinek ügyvédi irodája letelepedési ügyletekre specializálódott. Varga az Index.hu Rt, illetve később Zrt. felügyelőbizottságának is tagja volt 2005-ig.

Az Átlátszó telefonon érdeklődött a cégnél. Miután bemutatkoztunk, kérdésünkre elmondták, hogy többen kívántak már élni ezzel a lehetőséggel. A válasz után a cég munkatársa rákérdezett, hogy miért érdekel ez minket, akkor jeleztük, hogy szeretnénk róla cikket írni, erre azt válaszolta az ügyintéző, hogy nem szeretne interjút adni és letette a telefont.

Vágó Gábor

közreműködött: D. Kovács Ildikó

Korábbi cikkeink a magyar letelepedési kötvényről

Letelepedési kötvény: a „jó bevándorlók” pénzt hoznak az offshore-konyhára

Kínai ügyvéd is árulja a letelepedési kötvényt Pekingben

Lian Wang és Boros Attila árulhatja a magyar állampolgárságot a Kajmán-szigeteken

Nem tudja az ÁKK, kivel szerződött az államkötvények eladására

Egykori titkosszolga jegyzi az új magyar légitársaságot

A kaposvári tábornokper elsőrendű vádlottjának cégével társult a Sólyom Airways

Töröcskeitől a Sólyom Airwaysig: a letelepedési kötvények titokzatos útja

Továbbra is árulhatja a letelepedési kötvényt a Rogán által elmarasztalt szingapúri cég

Egykori Bibó-kollégista árulja a letelepedési kötvényeket Máltán

Volt bolgár kormánytag árulja a magyar letelepedési kötvényeket

Letelepedési kötvény: a „jó bevándorlók” pénzt hoznak az offshore-konyhára

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Megosztás