Egyéb

Nem fizette ki dolgozóit és az államnak is adósa maradt az MSZP-közeli székházcég

Milliókkal maradt adósa az államnak az MSZP-közeli egykori pártházüzemeltető, a dolgozókat a Bérgarancia Alapból fizették ki, a NAV is hoppon maradt.

Dolgozóinak és az államnak maradt adósa a 2010-ig az MSZP, azóta az MSZP-közeli Horizont Zrt. tulajdonában lévő Köz-Tér-Ház Kft., amelynek felszámolása a napokban fejeződött be.

Az évek óta zéró árbevétellel vegetáló cégnél foglalkoztatott pár, úgy tudni, adminisztrátori feladatot végző munkatárs végül az állami Bérgarancia Alap terhére megkapta ugyan az összesen 2,4 millió forintra rúgó jussát, amit a felszámolásban később a Fővárosi Munkaügyi Központ követelt tovább, de nem jutott hozzá, mert a cég után nem maradt vagyon.

Hasonlóan járt tudomásunk szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is, amely korábban már táblázott végrehajtást a cégre (a cégadatok szerint 2012-ben ezt törölték). A NAV a közvetve szintén állami MKK Magyar Követelés Kezelő Zrt.-re engedményezte a tartozást, s amely információink szerint 1,5 millióval ragadt benn az szocialistaközeli cégbuktában.

Az 1990-ben alakított Köz-Tér-Ház valaha az MSZP Köztársaság téri (ma II. János Pál pápa tér) székházát üzemeltette, amit azonban a párt eladott, s 2010-ben túladott a kft-n is. Az új, s utolsó tulajdonos a Horizont Zrt. lett, amely szintén MSZP-közeli székházcégnek mondható.

 

A Horizont Zrt. nemrégiben olvadt be a bécsi Horizont Handels und Industrie AG-be, amely a téli fúzió idején közölt adatok szerint Puch László volt pártpénztárnok, jelenlegi Baranya megyei pártelnök érdekeltsége, és amely az MSZP anyagi gondjai miatt értékesíteni vagy eladni tervezett Jókai utcai új pártszékházat üzemeltető Jókai 6. Irodaház Zrt. tulajdonosa.

Rádi Antónia

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Megosztás