Egyéb

Akár havi félmilliót is kaphatnak az MTVA bloggerei

A fix havi fizetésen felül havi 100 ezer forint felett is kaphatnak juttatást posztjaikért a közmédia bloggerei. Igaz, Schmidt Mária még egy fillért sem kapott.

A KiMitTud-on keresztül kértük ki az MTVA-tól azt a listát, amely azt tartalmazza, hogy a közmédia honlapján blogot vezető személyek mennyi juttatást kaptak eddig írásaikért. Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy a közmédia nyilvánosságra hozta a bloggerekkel kötött szerződéseket. Ezekből kiderült, hogy a bloggazdák, vagyis az egyes blogok szerkesztői fix havi fizetést kapnak, a posztok után külön díjazás jár.

Kíváncsiak voltunk, hogy mekkora összeget jelent a külön díjazás és kiderült: nem fizet rosszul a blogolás a közmédiánál. Prőhle Gergely helyettes államtitkár kormányzati munkáján felül kap bruttó 250 ezer forintot, bloggazdaként, ezen felül 2015. januárban 60 ezer forintot, februárban már 120 ezer forintot kapott blogposztjaiért.

A századvéges Lánczi Tamás a havi fix bruttó 380 ezer plusz áfa mellé 2014. decemberben 40 ezer forintot, 2015. januárban már 120 ezer forintot, februárban pedig 160 ezer forintot (27 ezer Ft/poszt) kapott. Ezzel túl is lépte a havi fél milliós összeget.

Bunford Gerda, aki a Corvinuson politológus hallgató 2014. novemberben, decemberben, valamint 2015. februárban havonta 90 ezer forintot (30 ezer Ft/poszt) kapott a fix 70 ezres fizetés mellé, de 2015. januárban elérte a 120 ezer forintot.

Szintén bloggazda Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere is, aki havi 250 ezret kap a munkájáért, 2015. februárban ehhez még hozzájött 150 ezer forint (30 ezer Ft/poszt) is a posztokért.

Azok sem jártak rosszul, akik „csak” a posztokért kapnak juttatást. Galló Béla politológus négy hónap alatt összesen 680 ezer forinthoz jutott írásaiért, a szintén századvéges politológus, Kiszelly Zoltán cégének, a Gótikus Ház Kft.-nek 600 ezer forintot utaltak. György László (nem fogják kitalálni, szintén századvéges) egyetemi adjunktus cége, az MLF Productions 270 ezer forintot kapott a posztokért.

A teljes lista:

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás