Egyéb

Volt bolgár kormánytag árulja a magyar letelepedési kötvényeket

Bulgária egykori külügyi, gazdasági és szállítmányozási miniszterhelyettese árulja a magyar letelepedési kötvényeket, például a Közel-Keleten is.

Milen Keremedzsiev az egyik tulajdonosa az Arton Capital Hungary Pénzügyi Tanácsadó Kft.-nek, amely még 2013. augusztusában kapott engedélyt arra a parlament gazdasági bizottságától, hogy árulja a magyar letelepedési kötvényeket az Egyesült Arab Emirátusokban, Afganisztánban, Pakisztánban és Máltán. Keremedzsiev kétszer ciklusban is töltött be kormányzati pozíciót, a külkereskedelmi, gazdasági és szállítmányozási miniszter helyetteseként, 2001 és 2005, valamint 2006 és 2009 között.

Team-Milen

Milen Keremedzsiev, forrás: Arton

 

Az Átlátszó bolgár forrásokból megtudta, hogy Keremedzsiev mostanában EU-s állampolgárság árusításával foglalkozik, és a jelek szerint ez egy elég jól jövedelmező biznisz. A Capital bolgár üzleti lap szerint a Keremedzsiev alelnökletével működő Arton Capital (a cégbirodalom bolgár leányvállalata) 2010-ben 40 millió levát, azaz 20 millió eurót kitevő befektetést vonzott Bulgáriába.

Láthatóan nagy az igény az olyan letelepedési engedélyekre és állampolgárságokra, amelyek később szabadabb mozgást biztosítanak az Európai Unióban. Az Arton hivatalos honlapja alapján Keremedzsiev a letelepedési engedéllyel kapcsolatos tapasztalatait már politikusként megalapozta, amikor 2009-ben az ehhez kapcsolódó kormányprogramban dolgozott. A letelepedési kötvény ára most 300 ezer euró, azonban az, hogy az Arton mekkora közvetítési díjat kér még ezen felül a letelepedni kívánóktól, nem látható a honlapon.

Korábbi cikkeink a magyar letelepedési kötvényről:

Kínai ügyvéd is árulja a letelepedési kötvényt Pekingben

Lian Wang és Boros Attila árulhatja a magyar állampolgárságot a Kajmán-szigeteken

Nem tudja az ÁKK, kivel szerződött az államkötvények eladására

Töröcskeitől a Sólyom Airwaysig: a letelepedési kötvények titokzatos útja

Továbbra is árulhatja a letelepedési kötvényt a Rogán által elmarasztalt szingapúri cég

Egykori Bibó-kollégista árulja a letelepedési kötvényeket Máltán

A 2013. májusban alapított Arton Capital Hungary Kft. tulajdonosai között Keremedzsieven kívül megtaláljuk Vladimir Nikolov Kolevet és Armand Artont is, akikkel együtt működtetik az Invest BG Partners nevű céget, illetve ott találjuk őket a szintén az Arton-birodalomhoz tartozó EU Capital Partners menedzsmentjében is. Az Arton Hungary negyedik tulajdonosa Balogh Radosztina Veselinova, aki egy másik cégben, a Caravel Hungary Kft.-ben is tulajdonostárs egy bolgár állampolgárral. Az Arton és a Caravel ugyanarra a címre van bejegyezve.

Az egykori politikus Keremedzsiev a bankszektorban is képviselteti magát, ugyanis sajtóhírek szerint ő az osztrák Meinl Bank szófiai képviselője. Igaz, ez a vonal most kevésbé lehet sikeres, ugyanis az anyavállalat tevékenységét most vizsgálják az osztrák hatóságok, mert úgy tűnik, hogy a bank vezére, Peter Weinzierl sikkasztott.

D. Kovács Ildikó 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás