Egyéb

Egykori Bibó-kollégista árulja a letelepedési kötvényeket Máltán

Egy mikroblogger lefotózta azt a házat, ahova az egyik letelepedési kötvényt forgalmazó cég van bejelentve Máltán. A kiírás szerint a cég képviselője, Zsoldos János Demeter ügyvéd lakik ott.

Málta fővárosában, Valettában a St.Paul Street 236. alá jelentették be azt a céget, amely a parlament gazdasági bizottságától kapott engedélyt arra, hogy a Dél-Afrikai Köztársaságban, Indonéziában, Kenyában, Nigériában, az Egyesült Államokban, Kazahsztánban, Thaiföldön, valamint Azerbajdzsánban, Ausztriában és Törökországban árulja a letelepedési magyar államkötvényt.

A Discus Holdings tulajdonosi hátteréről nem sok mindent lehet tudni, a hivatalos papírokon képviselőként Zsoldos János Demeter neve szerepel, ugyanez a név olvasható a tumbasztibi Tumblr-oldalra feltöltött képen is, a cég címén.

A Figyelő hetilap korábbi cikke szerint ilyen nevű ügyvédből nem lehet sok, ezért úgy sejtik, hogy az egykori Bibó kollégistáról lehet szó, így ugyanaz volt az alma matere, mint Orbán Viktornak, Áder Jánosnak és Simicska Lajosnak. Zsoldos korábban a média világában dolgozott, 2004 és 2009 között képviselte Rákosi Tamást az RTL-csoporthoz tartozó, azóta már megszűnt La Paz Media Holding Zrt.-ben, valamint a Magyar RTL-t is képviselte védjegyekkel kapcsolatban, még a Balázs, a szembesítőshow futása alatt.

Korábbi cikkeink a magyar letelepedési kötvényről:

Kínai ügyvéd is árulja a letelepedési kötvényt Pekingben

Lian Wang és Boros Attila árulhatja a magyar állampolgárságot a Kajmán-szigeteken

Nem tudja az ÁKK, kivel szerződött az államkötvények eladására

Egykori titkosszolga jegyzi az új magyar légitársaságot

A kaposvári tábornokper elsőrendű vádlottjának cégével társult a Sólyom Airways

Töröcskeitől a Sólyom Airwaysig: a letelepedési kötvények titokzatos útja

Továbbra is árulhatja a letelepedési kötvényt a Rogán által elmarasztalt szingapúri cég

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás