Egyéb

Habony Árpád nem a Miniszterelnökség munkatársa, és soha nem is volt az

Nemrégiben kiderült, hogy az Orbán Viktor bizalmasaként elhíresült Habony Árpád a parlamenti belépőjét a Miniszterelnökség kezdeményezésére kapta, ám most a tárca elismerte, hogy Habony hivatalosan nem a munkatársuk, és soha nem is volt az.

Január elején a Kimittud egyik felhasználója közadatigénylést nyújtott be az Országgyűlés Hivatalához, hogy megtudja, mi alapján van Habony Árpádnak, Orbán Viktor tanácsadójának parlamenti belépője. Az OH azt válaszolta, hogy Habonynak a Miniszterelnökség kezdeményezésére van belépési engedélye az Országházba, és azt kérték az igénylőtől, hogy további kérdéseivel forduljon a Lázár János vezette tárcához.

Így is történt, a felhasználó egy újabb közadatigénylésben kérdezte meg a Miniszterelnökségtől, hogy Habony Árpád a munkatársuk-e, van-e bármilyen munkaszerződése.

Lázár tárcája válaszában közölte, hogy Habony Árpád a Miniszterelnökséggel sem kormányzati szolgálati, sem megbízási, sem más jogviszonyban nem áll, és soha nem is állt.

Hozzáteszik: néhány napja sajtóközleményben már utaltak rá, hogy

„Habony Árpád tanácsait, észrevételeit számos politikus meghallgatja, ez azonban nem jelenti azt, hogy bármiféle munkaszerződése lenne a Miniszterelnökséggel vagy más tárcával.”

Felmerül a kérdés, hogy akkor milyen alapon biztosított parlamenti belépőt Habonynak a Miniszterelnökség?

Erdélyi Katalin

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt!

Támogatás SZJA 1% felajánlásával

Ha 1%-od az atlatszo.hu érdekében kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodon az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42

Megosztás