Egyéb

Soma-díj 2014: jelöld a kedvenc fiatal oknyomozó újságíródat!

A Gőbölyös József Soma Alapítvány az idén is pályázatot ír ki nyomozó újságírók számára, az egymillió forinttal járó Soma-díjat 2014 legkiválóbb tényfeltáró írásművének alkotója veheti majd át.

A díjra pályázhat maga a szerző, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, így természetesen egy-egy szerkesztőség is – írja közleményében a Gőbölyös József Soma Alapítvány kuratóriuma. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ha környezetükben olyan cikkel találkoznak, amelyet díjazhatónak ítélnek, jelöljék a szerzőt.

A Soma-díjra jelölhető minden olyan tényfeltáró írás szerzője vagy szerzői, amely írás valamely magyarországi társadalmi, illetve gazdasági visszásságra hívja fel figyelmet, legalább 6 ezer, legfeljebb 100 ezer leütés terjedelmű, és már megjelent vagy még publikálásra vár. Jelölt csak olyan személy lehet, aki a következő díjkiosztás időpontjáig, jelen esetben 2015. január 11-ig nem tölti be 37. életévét. Lényegében bárki jelölhet a díjra újságírót, így természetes vagy jogi személy, egy-egy sajtótermék szerkesztősége is, de az azt elnyerni kívánó személy maga is pályázhat.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell a jelölés alapjául szolgáló írásművet Word formátumban, az emailben fel kell tüntetni a jelölt nevét, születési idejét és elérhetőségeit, a jelölő nevét és elérhetőségeit (email-cím, levelezési cím és telefonszám), valamint hogy a jelölés alapjául szolgáló írás mely sajtótermék mikori számában olvasható (netes publikáció esetén linket is).

A pályázati anyagot az [email protected] címre várják, a beküldési határidő 2014. november 30. További részletek az alapítvány honlapján olvashatók.

Megosztás