Egyéb

Simicska és a kormány kedvenc médiaügynöksége is kaszál a turizmussal

Idén már 750 millió forint értékben szerződött a Magyar Turizmus Zrt. különféle cégekkel, az összeg több mint fele a kormányzati megbízásokkal kitömött Bell & Partners Kft.-hez, és a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft.-hez megy.

A világ számos pontján épített vagy építeni fog standot a Magyar Turizmus Zrt. (MT) számára a Mahir Kiállítás Kft. – ez derül ki a a Ki Mit Tudon beadott közérdekű adat-igénylésre küldött válaszukból. Berlintől Moszkváig, Rijádtól Pekingig egy tucat rendezvényen szakkiállításon vettek részt és ennek értelmében 212,6 millió forintot kapott a közvetetten Simicska Lajoshoz köthető Mahir. A cég a Mahir Zrt. tulajdonában áll, amely viszont a B-Reklám Kft.-é. A B-Reklám tulajdonosai a Pro A Kft., a Pro B Kft., a Magyar Nemzet Kiadó Kft., illetve Simicska Lajos és felesége, Pusztai Zsuzsanna. A hálóban szereplő több cégnek is Budapesten, a Radóc utcai Mahir-székházban van a székhelye, amely egyben a Simicska-birodalom székhelye is.

mahir reklám

Ennél is nagyobbat szakított azonban ebben az évben a turizmuson a Bell & Partners Kft., amely 276 millió forintot kapott az MT-től. A cég különféle élelmiszerek népszerűsítésére szerződött, például a sertéshúsra több mint 60 millió jutott, a bor-, a habzóbor- és a pezsgőfogyasztás promójára közel 40 millió, a zöldség-gyümölcsre, illetve almára összesen 70 millió forint, de 31,5-31,5 millió került a tej-, illetve a baromfitermékek vásárlásának ösztönzésére is. A kampányok során citylightot, internet- és különféle médiaeszközöket használnak, de szerveznek kóstoltatást és üzletember-találkozókat is.

A 2010-es kormányváltás óta az I.M.G. és a Vivaki mellett a Bell & Partners a gyakori befutó az állami kommunikációs tendereken. Nehéz lenne összeszedni az elmúlt évek összes megbízását, nyertek már tendert a Magyar Földgázkereskedő Zrt.-től, a Magyar Nemzeti Múzeumtól, több alkalommal is az MFB-től, a Magyar Postától, és mivel rendszeresen dolgoznak a minisztériumoknek, így a Vidékfejlesztési Minisztériumtól, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól is.

Megosztás