Egyéb

Több mint 9,5 millióért búcsúztatták a nyarat Budán

Az I. kerületi önkormányzat 2014. augusztus 30-án rendezte szokásos nyárbúcsúztató rendezvényét a Czakó utcai sportpályán. A Ki Mit Tudon beadott közérdekű adatigénylésben arról érdeklődtünk, hogy ez mennyibe is került budaváriaknak.

Az önkormányzat adatigénylésre adott válaszából kiderült, hogy összesen 9,7 millió forint volt a rendezvény költsége. Ennek jelentős részét, majdnem felét, azaz 4 millió forintot a színpad felállítása, a fény- és hangtechnika, a party sátor üzemeltetése, a személyzet biztosítása vitte el.

A második legnagyobb költséget a fellépők között kell keresnünk: a rendezők kicsivel több mint 2 millió forintot fizettek a Korál-együttesnek. A másik két koncert jóval olcsóbb volt, a Tücsök zenekar 139 ezer, Karai Péter pedig 546 ezer forintot kért a fellépésért. A Szomszédnéni Produkciós Iroda stand-up műsora 317 ezer forintba került, majdnem annyiba, mint az esti tűzijáték (319 ezer forint).

Az önkormányzat több felületen is hirdette a rendezvényt, a rádiós és online kampány, a metróhirdetés, a megállító táblák, valamint a szórólap és plakátnyomtatás költsége összesen 1,1 millió forintnál állt meg.

Megosztás