Egyéb

Elkeserítené a liberális firkászokat a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom

Bár a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) átláthatatlan finanszírozásáról szóló cikkünk megírása során lehetőséget adtunk a HVIM társelnökének arra, hogy megszólaljon, Barcsa-Turner Gábor akkor határozottan elzárkózott attól, hogy bármilyen érdemi információt megosszon az Átlátszóval. Cikkünk megjelenése és a kezdeményezésünkre az ügyészség által megindított törvényességi vizsgálat után viszont sokkal közlékenyebb lett, pénteken egy közleményt juttatott el lapunkhoz, amelyet teljes egészében közlünk. Levelére a cikk szerzője válaszol.

„Tisztelt Index és Átlátszó!

A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében kérem, hogy az alábbi közleményünket szíveskedjenek közzétenni.

A HVIM reagálása a balliberális média bomlasztási kísérleteire

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom visszautasítja az Index és az atlatszo.hu azon információit, amelyek szerint belső feszültségek bomlasztanák sorainkat. Ez nyilvánvalóan a balliberális média bomlasztási kísérlete, amibe az is belefér, hogy a bizonyítékok nélküli, titkosszolgálati, vagy egyéb bizonytalan eredetű információkat „egy csalódott vármegyés levele” címmel adnak el „leleplező” cikkükben. A források megnevezése nélkül hiteltelenek a szervezetünk belső életére vonatkozó állítások, ezért jogi úton követelünk elégtételt.

Ugyanakkor el kell, hogy keserítsük a liberális firkászokat, mert a vármegye egy bajtársi, családias, baráti mozgalom, így egységesebb annál, minthogy bármilyen, a pénzügyeink után kutakodó magánnyomozás éket tudjon verni sorainkba. A balliberális médiát nem kötelességünk tájékoztatni a mozgalmunk belső életéről, annak gazdálkodásáról, pláne nem kötelességünk külföldről pénzelt, felforgató ügynökszervezeteknek információkat kiadni magunkról.

A HVIM gazdálkodása körül minden törvényes és szabályos, így állunk a törvényességi eljárás elé. Ajánljuk a balliberális médiának a most szombaton megrendezésre kerülő maglódi Nemzeti Grundot, az éppen zajló Nemzeti Gyerektáborokat, az augusztus 3-tól 10-ig tartó ifjúsági tábort, vagy az augusztus 11-13. között megrendezésre kerülő Első Magyar Szigetet. Ezeken a rendezvényeinken meggyőződhetnek arról, hogy milyen családias, bajtársi hangulatban vagyunk együtt mi, vármegyések, és milyen jókat nevetünk a gyenge próbálkozásaikon.

Barcsa-Turner Gábor

HVIM társvezető”

Tisztelt Barcsa-Turner Gábor!

Örömmel vettem levelét, főleg, hogy korábban hiába próbáltam Önnel kapcsolatot teremteni, mereven elzárkózott attól, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjűsági Mozgalom pénzügyeiről tájékoztatást adjon.

Először is arról tájékoztatnám, hogy a HVIM pénzügyei nem azért érdekeltek, mert balliberális felforgató lennék, hanem ugyanazért, mint amiért az összes állampolgárt érdekelheti a dolog. Az Önök mozgalma közpénzekkel is gazdálkodik, elég csak a Hatvannégy Vármegye a Magyarság Önszerveződéséért Alapítványnak felajánlott 1 százalékokra gondolnunk, de tényfeltárásunk szerint a Jobbik közpénzből működő pártalapítványán keresztül is érkeznek támogatások a mozgalomhoz. A közpénzek átláthatósága pedig mindannyiunk érdeke, nemcsak a “liberális firkászoké”.

El kell szomorítanom a csalódott HVIM-estől érkezett olvasói levelünk kapcsán is. Sajnos bizony már az ön bajtársai között is van, aki felteszi a kérdést, vajon hová mennek az adományok? Mindez persze nem lehetne releváns, ha pénzügyeiket nyilvánosságra hoznák. Olyan információkat viszont, amelyek az önökön átfolyó pénzeket részleteznék, sehol nem találtunk.

Köszönöm, hogy felhívták figyelmem az idén sokadszorra megrendezett Magyar Sziget nevű rendezvényre (új nevén Első Magyar Sziget). A eseményről volt tudomásom, azt viszont sajnálattal látom, hogy arra még mindig nem adtak választ, hogy az eseményt milyen pénzből rendezik meg, és hogy mi lesz a bajtársak által befizetett belépők árával, az az összeg kihez kerül.

Továbbra is várnám válaszát tehát arra a kérdésre, hogy évente mennyi pénzzel gazdálkodik a HVIM, ez a pénz honnan jön, és mire költik, illetve, hogy a Jobbik alapítványától pontosan mennyi támogatás folyik be Önökhöz, és az hová kerül.

Oroszi Babett

Megosztás