Adatigénylések

Belváros-Lipótváros: Újabb több száz, az elmúlt években privatizált ingatlan listája

Közel háromszáz nem lakáscélú ingatlant adott el az ötödik kerületi önkormányzat az elmúlt években, derül ki a jegyzőtől megkapott újabb listából. Júniusban fordultunk a Budapest V. kerületi önkormányzathoz azt tudakolva, hogy pontosan melyik ingatlanok kerültek ki az elmúlt öt évben az önkormányzat vagy vagyonkezelő társaságának tulajdonából és vagyonkezeléséből, ám mivel a törvény által megszabott határidőn belül nem válaszoltak, a bírósághoz fordultunk.

Perindításunk után az önkormányzat kiadta több mint kétszáz értékesített lakás listáját, ám az új tulajdonosok nevét bizonyos esetekben rejtélyes módon homályban hagyta. A megjelenített új tulajdonosok között olvasóink az önkormányzat több munkavállalóját, és Pásztor Tibor MSZP-s önkormányzati képviselőt is felfedezték. Az önkormányzati vagyonkezelő társaság megtagadta, hogy a vagyonkezeléséből kikerült ingatlanok listáját nyilvánosságra hozza.

A most megküldött listával kapcsolatban ugyanarra vagyunk kíváncsiak, mint a lakásoknál: Ki mit tud a vevőkről? Az önkormányzathoz újabb kéréssel fordultunk azzal, hogy hozzák nyilvánosságra az eladási árakat és az alapterületeket is mindkét lista, tehát a lakáscélú és a nem lakáscélú ingatlanok esetében is, illetve pótolják a lakáscélú listáról lemaradt új tulajdonosok nevét.

A nem lakáscélú ingatlanok listája letölthető innen (Excel táblázat)

 

Megosztás