tudósítás

Nem adjuk a jövőnk! – Több ezren tüntettek a kormány ellen vasárnap

 

Tegnap este több ezer fő részvételével vonulós tüntetés volt a fővárosban a CEU-ért, a civilekért, és a kormány sok egyéb intézkedése ellen.

Május 21-én este fél hatkor a Műegyetem rakparton gyülekeztek a demonstrálók, akik a Gellért tér – Szabadság híd – Vámház körút – Múzeum körút – Károly körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalon a Kossuth térre vonultak, hogy kifejezzék elégedetlenségüket. A „Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!” nevet viselő tüntetést a Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot / Freedom for Education csoportok szervezték, mert úgy gondolták, hogy

„Nem hallgathatunk! Lex CEU, civilek elleni törvény, EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború, reklámadó, és folytathatnánk a sort. Az elmúlt másfél hónapban a kormány szisztematikus hadjáratot folytat a magyar szabadság megmaradt intézményei ellen. A jövőnk ellen.

Elég volt! Maradjon a CEU Budapesten, a civilek Magyarországon, Magyarország pedig az EU-ban!

Két választásunk van, elbújunk, otthon maradunk, elmenekülünk az országból, várjuk mi fog történni, vagy saját kezünkbe vesszük a sorsunk irányítását, felemeljük a fejünket és büszkén, közösen kiállunk Magyarország jövőjéért, a saját jövőnkért!”

A Kossuth téren beszédet mondott Vágó Gábor (korrupcióellenes aktivista, korábbi LMP-s politikus, az Átlátszó külsős munkatársa), Lengyel Máté (a Cambridge-i Egyetem és a CEU oktatója), László Luca (CEU-s hallgató) és Deák Éva (Civilizáció csoport).

 

 

 

 

Videók: Halász Áron

Megosztás