tudósítás

„Kisvasutat Moszkváig” – Békemenet-paródiát tartott a Kétfarkú Kutyapárt

 

Az elmúlt hetek kormányellenes tüntetései után a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szombaton kormánypárti és Moszkva-barát Békemenetet szervezett. A több ezres tömeg vicces transzparensekkel vonult az Oktogontól az Erzsébet térig, élőben követtük a menetet.

Április 22-én délután az Oktogonon gyülekeztek azok, akik a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által szervezett Békemeneten akarták megmutatni, hogy kiállnak a kormány és annak nagy barátja, Oroszország mellett.

Az „Illiberal Pride” alcímű demonstráción több ezren vettek részt, és rengeteg vicces transzparenst emeltek a magasba.

„Kisvasutat Moszkváig”

„Hungary first. Paks2”

„Legyen két Orbán!”

„Ne kőcsenek a zoktatásra”

„Még több stadiont akarunk!!!”

„Minden fasza”

Kovács Gergő pártelnök tüntetésnyitó beszéde elején megkérdezte, hogy mindenkiért ment-e a repülő, és a negyvenmillió lengyel is ideért-e. Ezután Soros György megpróbálta elrontani a mikrofont, de sikerült kivédeni az ármánykodást, így Kovács el tudta mondani gyújtó hangú beszédét.

Utána „Bencsik Zsolt” és „Szergej Sprotni” tüzelte a közönséget, majd a hangszórókból több mozgalmi nóta, és az egykor Fidesz-kampánydallá tett „Listen to your heart” szólt, amíg a tömeg a félig lezárt körúton sétált. A tömegben a CÖF-ös Békemenethez hasonlóan helységneves táblák is felbukkantak, pl. Észak-Korea és Minszk.

 

 

A Blaha Lujza téren letették egy stadion alapkövét, majd az Astorián át az Erzsébet térre mentek, ahol közös skandálással ért véget a kormánypárti vicctüntetés.

 

 

Videó: Baranya Ákos

Megosztás