riport

Az egykori legkeresettebb brit bűnöző most ügyvédként dolgozik

Egykor Nagy-Britannia körözési listáján az első helyen szerepelt, most gyanúsítottakat juttat jogi segítséghez a spanyol üdülőparadicsomban, Marbellán. Jason Coghlanről a Vice forgatott dokumentumfilmet.

 

tamogatoi_rontgen_jav2

 

A 44 éves Jason Coghlan tizenkét évet töltött Nagy-Britannia legkeményebb börtöneiben, egy fegyveres rablás utáni szökés után pedig az ország legkeresettebb bűnözője volt egy ideig. Az iroda ötlete akkor jutott eszébe, amikor 10 hónapot töltött egy Malaga melletti börtönben és megdöbbent azon, hogy mennyire nehéz jogi képviselethez jutni külföldi állampolgárként.

Négy éve Coghlan aztán meg is nyitotta ügyvédi irodáját és most azon dolgozik, hogy a spanyol Costa del Sol-on nyújt jogi segítséget a bűncselekménnyel meggyanúsított brit állampolgároknak: összehozza őket Spanyolország legjobb ügyvédeivel. Azt mondja azért, mert benne jobban megbíznak az ügyfelek, őt már ismerik.

 

 

A Vice stábja több mint két éven keresztül forgatott Coghlanről, bemutatva az ügyvédi irodája beindulását. Bár az üzlet pörög, szülővárosától Coghlan nem tud teljesen elszakadni, amikor egy manchesteri bandaháború megzavarja nyugodt életét.

D. Kovács Ildikó

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás