riport

Háború a Boko Haram ellen

Pár napja egészben is felkerült a Youtube-ra a Vice nigériai riportsorozata, ami a Boko Haram iszlamista terrorszervezet elleni harc frontvonaláról tudósított.

A Boko Haram szélsőséges, az Iszlám Állammal párhuzamba hozható szervezet 13 éve pusztít Észak-Nigériában és a környező területeken. Bár a konfliktus 2009 óta tart, csupán tavaly, a több mint 200 iskoláslány elrablása után lett nemzetközileg ismert a szervezet.

Nigéria egyébként Afrika egyik leggazdagabb országa, köszönhetően az olajban gazdag déli országrésznek, melyet többségében keresztények laknak. Ezzel szemben az ország északi fele főleg muszlim lakosságú és természeti kincsek hiányában jóval szegényebb. Innen indult a Boko Haram, ami merényletekkel és kegyetlen gyilkosságokkal támadja a lakosságot.

A Vice riporterei előtt még egy újságíró sem járt ezen a fronton.

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás