riport

Lefejeztek egy amerikai újságírót az Iszlám Állam fegyveresei

Sokkoló videót tett közzé az ISIS terroristacsoport, mely Irak és Szíria jelentős részét uralma alá vette az utóbbi hónapokban. Egy britnek hangzó akcentussal beszélő, feketébe öltözött maszkos fegyveres a videó szerint késsel levágja James Foley szabadúszó újságíró fejét, akivel egy előre betanított szöveget is elmondatnak.

A guantanamoi rabruhát idéző narancssárga pólóban és nadrágban térdelő Foley többször megakadva Amerikát vádolja a haláláért és külön a légierőnél szolgáló testvéréhez is szól, akinek azt üzeni, hogy igazi gyilkosai az amerikaiak, amiért – a keresztényeket, jazideket, sííta muszlimokat (szinte bárkit) – tömegesen legyilkoló ISIS-t támadják.

A korábbi iszlamista üzeneteknél jóval profibb, „Üzenet Amerikának” címet viselő négyperes anyagon nem látszik a lefejezés teljes folyamata, viszont bevágtak egy képet, amin a földön hasaló holttest hátán látható a levágott fej. Ezt követően egy szintén évekkel ezelőtt foglyul ejtett újságírót, Steven Joel Sotloff-ot viszik a kamera elé azzal a szöveggel, hogy az ő élete most Obama kezében van.

A teljes videót nem ágyazzuk be, aki akarja, megnézheti itt, de mi nem ajánljuk, 18 év alattiaknak pedig semmiképpen sem.

Megosztás