infografika

Interaktív: nézd végig Budapest várostörténetét az őskortól napjainkig

Az ATLO-n készített legújabb anyagunkban azt mutatjuk be, hogy Budapest hogyan fejlődött. Az interaktív cikkben az őskortól kezdve a keltákon, rómaiakon, a középkoron és az újkoron át egészen napjainkig követheted, hogy a jelenlegi Budapest területén milyen egykori telepek, falvak, községek és városok voltak, amelyek vagy eltűntek az évszázadok alatt, vagy pedig Pest, Buda és Óbuda terjeszkedése végül magába olvasztott.

Az interaktív anyagból megtudhatod például, hogy a Gellért-hegyen még a rómaiak érkezése előtt egy kelta erőd volt, hogy a középkorban az Erzsébet híd budai hídfőjénél volt Kispest, és hogy a Deák tér környékén volt is volt egy Bécs, vagy hogy a Kőér, a Logodi utca, és a Gubacsi út is egy, azóta eltűnt települést jeleznek.

 

Infografika: Atlo

A teljes cikkért kattints ide:

Budapest várostörténete az őskortól napjainkig

BUDAPESTAZ ŐSKORTÓLNAPJAINKIG Budapest területén az őskortól kimutathatók az emberi letelepedés nyomai. Ebben az anyagunkban az mutatjuk be, hogy az 1950. január 1-én megalakult, a jelenlegi közigazgatási határokat rögzítő Nagy-Budapest területén milyen települések voltak az ő

Bátorfy Attila

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás