Hírek

Ilyen a nagyvonalú magyar képviselő: neki az állami támogatás nem bevétel

Ezekről ne maradj le!

Megvádoltak hűtlen kezeléssel? Kössél még nekünk 70 milliós szerződést! (Átlátszó)
Ilyen a nagyvonalú magyar képviselő: neki az állami támogatás nem bevétel (Direkt36)
Még szerződés sincs a botrányos ‘56-os emlékdalról  (444, MNO)

Ha van 3 perced:

Megvádoltak hűtlen kezeléssel? Kössél még nekünk 70 milliós szerződést!
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja a nyíregyházi ügyészség a helyi városüzemeltetési cég vezetőjét, Bocskai Pétert. A vádirat szerint több mint 80 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak, de így is minden korlátozás nélkül felügyelheti a céget. A polgármester bizalma töretlen: a nyomozás kezdete óta majdnem egymilliárd forint értékben kötött szerződéseket, többek között az ügy egy másik vádlottjával is. (Átlátszó)

Az állami támogatás is bevétel! Avagy kinek nem?
Előszerettel hagyták ki az országgyűlési képviselők a vagyonbevallásukból az agrártámogatásokat. Az állam által nyújtott összegeket 17-en nem tüntették fel részben vagy egészben az elmúlt öt évben, akadt olyan is, aki 12 millió forintról feledkezett meg nagyvonalúan. Bár az adatlapról egyértelműen kiderül, hogy be kell vallaniuk ezeket a támogatásokat is, többen a pontatlan útmutatót hibáztatták. (Direkt36)

Épül-szépül a királyi udvar, királyi áron
A Nemzeti Lovarda után most a Budai Várban lévő királyi Lovarda felújítását is a West Hungária Bau kapta meg. Az ára is királyi lesz, a költségvetésből finanaszírozott projektre 3,5 milliárdot szán az állam. A Nemzeti Hauszmann terv részeként megvalósuló újjáépítésben részt vesz még a Laki Épületszobrász Zrt. is, a cég legutóbb a Hild-villa felújítását nyerte el az MMA megbízásából. (Átlátszó)

Még szerződés sincs a botrányos ‘56-os emlékdalról
Az 1956-os emlékévre elkészített dal szerződéseit kérte ki a Magyar Nemzet Schmidt Máriától, aki azt válaszolta, hogy nem tudja elküldeni, mert ezek még nem léteznek. Tehát még egyszer, a dal készen van, egy szupertitkos sajtótájékoztatón be is mutatták, de a dallal villogó megrendelő azt mondja: még folynak a tárgyalások. Állítólag 50 millióba került, de a benne szereplő művészek ingyen vállalták a közreműködést. (444, MNO)

Ha van még két perced:

A DK és az Együtt gazdálkodásában is szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék. (Index)

A NAV átlagosan az edzőtermek 20 százalékánál talált valami hiányosságot, októbertől nekik is kötelező az online pénztárgép. (Index)

Visszavonták a Quaestor könyvvizsgálójának minősítését olyan indokkal, aminek a nyomozó hatóság pont az ellenkezőjét állapította meg. (NOL)

Rengeteget költenek a minisztériumok, csak vendéglátásra 2,6 milliárd forint ment el az elmúlt 7 hónap alatt. (Bors)

Hiányos bevallás miatt kiérkező nébihesek találtak 700 kiló romlott húst egy üzemben, ami papíron zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozott. (HVG)

Az Operettszínház kitért a kérdés elől, hogy miért rendelt 10 darabot is a csodazongorából, válaszában inkább rajongott egy sort a hangszertalálmányért. (NOL)

Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. építheti a DHL 13 000 négyzetméternél is nagyobb logisztikai központját Ferihegyen.  (HVG)

Amerikai médiaszervezetek elleni orosz hekkertámadás miatt indít nyomozást az FBI, az érintettek között olyan nagy név is van, mint a New York Times. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42

  • ikon

    Kriptovalutával

    Küldd az adományod erre a címre: commerce.coinbase.com/checkout/3705feb7-b5a9-4ee4-b8b5-4ee9daf170a2