Mór

Kétmilliárdért épít piacot Móron a NER-cégek oldalán felbukkanó vállalkozás

A BUILD IT Mérnökiroda Kft. pár nap alatt két, milliárdos nagyságrendű közbeszerzést is elnyert. A vállalkozás korábban együtt dolgozott Tiborcz István volt üzlettársának, Paár Attilának a cégével is. A kft. éves forgalma öt év alatt 112 millió forintról 4,2 millárdra nőtt.

Mór Város Önkormányzata írta ki a közbeszerzést a város piacának kivitelezésére márciusban. A felhívásra 4 ajánlat érkezett, ebből a budapesti BUILD IT Mérnökiroda Kft. ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a nyertes cég feladata lesz a Mór, 2570/1, 2570/2 és 2568/3 helyrajzi számú területen mélygarázst, piacot, irodaházat és üzleteket magában foglaló épületegyüttes, dísztér, felszíni utak és parkolók építése, továbbá a műemléki volt istállóépület külső felújításának kivitelezési munkái.

Bár a projekt a Mór városközpontjának integrált fenntartható és zöld megújítása című pályázat része, első ránézésre nem sok zöld lesz benne: a többfunkciós dísztér létrehozásakor a leírás szerint kb. 3100 m² alapterületen díszburkolattal ellátott tér és épület körüli járda létesül, viszont csak kb. 178 m² zöldfelületet alakítanak ki.

A beruházás nettó 2,5 milliárd forintos költségeit uniós forrásból (TOP) állják.

A kivitelező BUILD IT Mérnökiroda Kft.-ről épp a napokban írtuk meg, hogy elnyertek egy nettó 1,3 milliárdos megbízást kollégium építésére a Lázár János felügyelte Nemzeti Ménesbirtokon.

1,3 milliárd forintból lesz „szállodai kényelem” a mezőhegyesi kollégiumban

1 milliárd 319 millió forintért újítják fel és bővítik ki a kollégiumot a Lázár Jánosra bízott mezőhegyesi ménesbirtokon – derült…

A BUILD IT idén harmadik közbeszerzését húzza be, tavaly ötöt nyert el. Részt vesznek többek között az 5,5 milliárdos, Békés megyében található geszti Tisza-kastély felújításában párban a tenderkedvenc West Hungária Bau-val. A Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes átfogó, állagmegóvó felújítási munkáit is velük és az Épkar Zrt.-vel végzik. Mezőhegyesen az oktatási főépület energetikai homlokzatfelújítását kapták meg 580 millió forintért, míg az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola felújítását és bővítését 625 millió forintért vállalták.

A cég tulajdonosa az Opten adatbázisa szerint Sárkány Márk. A kft. az elmúlt néhány évben igencsak megtáltosodott: a cég éves forgalma öt év alatt 112 millió forintról 4,2 millárdra nőtt, az adózott eredményük pedig 13,6 millióról 723 millióra duzzadt.

Katus Eszter

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta. Címlapkép: Az MG Építész Kft. terve Mór városközpontjának megújítására (forrás: epiteszforum.hu)

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás