vidéki lapszemle

Újságírót fenyegetett egy kecskeméti képviselő, Lázár János sem tud mindent

KecsUP.hu: Megfenyegette munkatársunkat a főtéren alvó politikus

A kecskeméti lap a Hírös Hét Fesztivál idején írta meg, hogy nyilvánosan, a főtéren, egy koncert közönsége előtt aludt egy amúgy kormánypárti önkormányzati képviselő, egy borosüveget szorongatva. A cikkben nem szerepelt a városatya neve, csak az olvasók szavazhattak arról, szerintük általánosságban ez „belefér-e. A lap beszámolója szerint azonban egy héttel később egy rendezvényen a képviselő odament az egyik újságírójukhoz, szóvá tette, hogy írtak róla, majd megfenyegette a lap munkatársát.

Nyugat.hu: „Vas megye kapja vissza a volt balatonberényi gyermeküdülőt!”

Ipkovich György és Czeglédy Csaba szombathelyi ellenzéki politikusok szerint a korábban megyei tulajdonban lévő ingatlant kijátszották a NER-hez köthető vállalkozóknak. Szerintük súlyos kötelezettségszegés gyanúja merült fel az ügyben. Korábban ugyanis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) kötelezettséget vállalt arra, hogy a szombathelyi önkormányzatot időben értesíti, ha az ingatlant eladásra meghirdetik. Ez azonban elmaradt, és az önkormányzatnak esélye sem volt megvásárolni a volt gyermeküdülőt. Czeglédy szerint, ha a kötelezettségszegés ténye bebizonyosodik, akkor polgári peres úton az ügyletet vissza lehet fordítani.

Debreciner.hu: Nyáron elkezdődhetnek a munkálatok a debreceni Petőfi téren. Melyik nyáron?

„A debreceni Petőfi teret feladta a városvezetés, mint az USA Afganisztánt” írta a lap egy olvasója a téren lévő áldatlan állapotokra utalva. A portál szerint nemcsak a várost irányító politikai erő nem változott 1998 óta, de a „város kapuja” sem. Most épp 2020 februárja óta ígérik a felújítást, ennek azonban egyelőre nincs sok látszata.

SzabadPécs.hu: A modellváltás miatt visszavonták Decsi István kancellári megbízását, de emiatt azért ne aggódjon senki

A modellváltás után felállt új pécsi egyetemi vezetői testületének, a PTE Kuratóriumának egyik tagja lett Decsi István, a PTE kancellárja, volt pécsi fideszes alpolgármester. Kancellári megbízását – Palkovics László innovációs és technológiai miniszter előterjesztése nyomán – a miniszterelnök visszavonta július 31-i hatállyal. De mivel a Kuratórium (amelynek ő is tagja) úgy döntött, hogy megtartja ezt a pozíciót, maradhatott kancellár. Az egyetem szerint egyébként „nincs olyan jogszabályi előírás vagy feltétel, amely alapján a kancellári tisztség és az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának tagsága összeférhetetlen volna”.

Szegeder.hu: Még Lázár János sem tudja, mikor indul el végre a tram-train

Egy 53 napos időintervallumot jelölt meg a hódmezővásárhely-makói térség országgyűlési képviselője, amikor arról beszélt, hogy mikor indulhat el a tram-train üzeme. Egy ideig 2021 szeptembere volt a többedik megjelölt átadási dátum, most, bőven az iskolakezdésen túl azonban még mindig nem tudni, mikor következik el az indulás pillanata.

Nyitókép: Lázár János a tram-train-ről beszél egy videóban (forrás: Lázár János Facebook-oldala)

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás