toborzás

Vidéki tudósítókat keresünk – dolgozz az Átlátszó Országszerte blogjának csapatával!

Olyan szabadúszó újságírókat, független civil szervezeteket, közéletben jártas személyeket keresünk, akik cikkeikkel segítenének ellenőrizni a helyi hatalom munkáját, rávilágítanának visszaélésekre, korrupcióra, törvénytelenségekre, és nyilvánosságra hoznák mindazt, ami közérdekű, de mások eltitkolnák. 

Az Átlátszó 2017-ben döntött úgy, hogy elindítja a független vidéki nyilvánosságot támogató Országszerte blogját, amely platformot nyújtott ahhoz, hogy az elhallgatásra ítélt hírek eljuthassanak a mainstream médiába.

Indul az Országszerte, az Átlátszó blogja a körúton túli világ híreivel

Nem kell ahhoz a Freedom House vagy a Mérték Médiaelemző jelentéseit böngészni, hogy tisztán lássuk, miképp zsugorodik a sajtószabadság, hogyan szűkülnek be a nyilvánosság csatornái – elég megnézni bármelyik nyomtatott megyei lap vagy az online változatok címlapját, hogy rájöjjünk, a vidéki „mainstream” nyilvánosság megérkezett vissza, a szocializmusba.

Vidéki szerzőinknek köszönhetően az elmúlt négy évben több száz blogposztot, számos címoldalas és videós anyagot jelentethettünk meg, tudósítóink cikkei már több mint 4 millió olvasót vonzottak.

Jelenleg tíz újságíróval dolgozunk együtt, jelen vagyunk Baranyában, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Nógrád és Somogy megyében, valamint Pest megye több pontján.

Ahol viszont szükségünk lenne erősítésre:

  • Fejér
  • Győr-Moson-Sopron
  • Hajdú-Bihar
  • Heves
  • Jász-Nagykun-Szolnok
  • Komárom-Esztergom
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg
  • Tolna
  • Vas
  • Veszprém
  • és Zala megye.

Olyan független újságírókat keresünk, akik jártasak a helyi közéletben, ismerik a gazdasági és politikai szereplőket, vállalják, hogy a cikkeik a saját nevük alatt jelennek meg (álnéven az Átlátszónál nincs lehetőség publikálni), nem elkötelezettjei és nem tagjai semmilyen pártnak, és aktív politikai szerepet sem vállalnak.

Cserébe jogi és szakmai hátteret biztosítunk, valamint tisztességes honort fizetünk.

Az Országszerte rovatot vidékről írjuk és szerkesztjük, így tudjuk, milyen kihívásokkal jár. De azt is, hogy a vidéki tudósítók szerepe kiemelkedően fontos az átláthatóság szempontjából. Jelenlétük elengedhetetlen a hiteles tájékoztatáshoz, hiszen csak egy helyi szerző látja át igazán a helyi történéseket, és ő rendelkezik olyan háttértudással, amely képes kontextusba helyezni, érthetővé tenni egy adott információt.

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek

Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Tarts velünk!

Ha jelentkeznél, írj nekünk egy rövid bemutatkozást és néhány témajavaslatot a [email protected] email címre. Minden jelentkezővel igyekszünk a legrövidebb idő alatt felvenni a kapcsolatot.

Tarts velünk, adj hangot a vidéknek!

 

Katus Eszter, az Országszerte rovat szerkesztője

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

 

Megosztás