2019

Ezeket a cikkeket olvasták a legtöbben – a vidéki sztorik toplistája

A közéleti ügyek, főképp a dél-alföldi Lázár János vs Márki-Zay Péter örökrangadó állása, továbbá a vasi Fidesz bénázásai érdekelték a leginkább vidéki híreink olvasóit – ami persze a két választással is nehezített 2019-ben nem is olyan meglepő. A legolvasottabb cikkek listájára befért egy környezetvédelmi-állatvédelmi ügy: a szolnoki fecskemészárlásé is, valamint vicces tudósításunk egy egyházzenei koncerten örjöngő székesfehérvári ortodox pópáról.

Már tavaly észleltük, de a 2019-es számok csak megerősítettek minket: Országszerte blogunk rugalmasan pótolja a NER által beszántott vidéki sajtót, olvasóink megszerették a Budapesten túli információkat.

Tudósítóink rajta voltak két választási kampányon, az őszi önkormányzati voksolás után remek elemzésekkel tették érthetővé, minek köszönhetően jött össze az ellenzéki áttörés az egyik helyen, míg máshol miért maradhatott el a siker. Továbbra is kiemelten kezeltük a zöld ügyeket, legyen szó botrányos beruházásról vagy éppen az alternatív, fenntartható életmódra váltók bemutatásáról. Újdonságként – a rohonci mészárlás felidézésével – megjelent az Átlátszóban a történelmi tényfeltárás, miközben igyekeztünk visszatérni a klasszikus zsurnálműfajokhoz, a riporthoz és az interjúhoz is. Természetesen nem hanyagoltuk el az Átlátszó eredeti témáját, a tágan értelmezett korrupció bemutatását, legyen szó közpénzégetésről vagy hatalmi erőfölénnyel visszaélésről.

Ezek pedig olvasóink kedvencei voltak a 2019-es felhozatalból:

  1. Lyukra futottak a fideszes képviselők a Márki-Zay elleni feljelentéssel
  2. Méterenként 41 ezer forintba kerül a kormány által megígért ingyenes csatornabekötés
  3. Szombathelyen a legdurvább gettóban működik a krízishelyzetbe került anyák átmeneti otthona
  4. Hiába erőlködött a propagandamédia, megremegett Lázár János hátországa
  5. Nagy Blanka: “egyszer csak elkezdtek levegőnek nézni” – egy iskolai kiközösítés története
  6. Elírás miatt a Fidesz saját képviselőjét lőtte lábon Szekszárdon egy fellebbezéssel
  7. Botrány a Múzeumok Éjszakáján: kidobták a híveket a templomi koncertről Székesfehérváron
  8. Százával verték le a fecskefészkeket egy szolnoki önkormányzati beruházás helyszínén
  9. Több építkezésbe is beletört a bukott fideszes városvezetés bicskája Szombathelyen
  10. A Fidesz ki akarta csavarni az ellenzéki többség kezéből a Savaria mozi büféjének pályázatát

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás