választások 2019

Fideszesek fúrják az aláírásgyűjtést, állítja az exfideszes szentesi képviselő

Nem gyűjthetnek aláírást az önkormányzati választásra Szentesi Polgári Szövetség Egyesület tagjai, a regisztrációjukat egy fideszes email címről fellebbezték meg – állítja Antal Balázs Tibor. A szentesi képviselőről megírtuk, új színekben indul, miután a Fideszben parkolópályára tették.

“Augusztus 27-én reggel jelezte Szeged város jegyzője, mint az illetékes Választási Bizottság tisztségviselője, hogy egyelőre a Szentesi Polgári Szövetség Egyesület mint jelölő szervezet, nem gyűjthet aláírásokat, mivel a FIDESZ „v.tunde@…” e-mail címről megfellebbezte jelentkezésünket. Ezzel nem válhatott jogerőssé a Szentesi Polgári Szövetség Egyesület jelölőszervezeti regisztrációja. A fellebbezés tárgyalása ezen a héten csütörtökön lesz” – írja közösségi oldalán Antal Balázs Tibor,  a Szentesi Polgári Szövetség Egyesület elnöke.

Antal történetét a napokban mutattuk be, a Fidesz szentesi frakcióvezetője volt, valamint az önkormányzat fejlesztési bizottságának elnöke, illetve egy uniós pénzeket (körülbelül 160 milliót) felosztó helyi akciócsoport (HACS) elnöke.

A képviselő a Szentes TV által rögzített bemutatkozásában úgy fogalmazott, a 2018-as országgyűlési választások után távolodott el a párttól, de konkrétumokat nem árult el.

“Egyetértek a kormány politikájával, de én először vagyok szentesi, utána kormánypárti” – mondta akkor Antal Balázs Tibor.

Antal azt mondta videójában, tudomásul veszik, hogy a 2019-es önkormányzati választáson, a dolgok mai állása szerint, a csapat tagjai „csak” egyéni jelöltként tudnak majd indulni. De szerinte ez a  terveiket nem befolyásolja.

Kerestük a választási bizottságot, de egyelőre nem kaptunk választ. Antal pedig azt ígérte, a csütörtöki ülés után újabb részletekkel áll elő.

Segesvári Csaba

Fotó: Szentes Város/Facebook

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás