pákozd

Egy hetet sem ért meg Pákozdon a Kutyapárt Focimeccsnéző Igaz Magyar Nő szobra

A legnagyobb magyar huszár szobra május második hétvégéjén társat kapott, itt helyezték el ugyanis „az ország legkisebb, focimeccset néző igaz magyar nőjének” szobrát is.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Nem valószínű, hogy a piros hokedlin kiállított mű picike szereplője az ország legkisebb focimeccsét nézi. Ettől függetlenül méltó társat talált az M7-es autópályáról is jól látható monstre huszárszobor árnyékában, ahol a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái (pontosabban “túracsoportja”, a japán haditengerészettel és a japán-német szoborméret ügyi hivatallal karöltve) egy hete elhelyezték – amint erről a párt saját felületén beszámol.

Bár megáldott kopjafás szalagátvágás, biodíszlet ovis csoport és kilenc országgyűlési képviselő az eseményen nem volt, a párt-tudósítás szerint azért elhangzott egy szép avatóbeszéd, a kutyapárt túracsapata egyik passzivistájától – azaz, pardon, “az ország legközepesebben magas lovasszobrától”, ahogy az MKKP-közlemény nevezi. E szerint  a “Focimeccset néző Igaz Magyar Nő” egyúttal igaz magyar anya is, csak a múlt héten három apró magyarnak adott életet, és ő fogja nekünk teleszülni a Kárpát-medencét a világ legkisebb magyarjaival.

„Mert mi, kedves barátaim, felvilágosult diktatúrát építünk. Olyan országot álmodtunk, ahol a nők is járhatnak futballmeccsre – ha már elmosogattak. Szurkolhatnak hős fiaiknak – feltéve, hogy kész a vacsora. Olyan Magyarországot akarunk, ahol a nők is megvalósíthatják az álmaikat – amennyiben szültek már legalább négy magyart” – hangzott el a helyszínen.

A hétvégi gerilla szoboravatás utáni hatodik napon, azon felbuzdulva, hogy végre a sportszerető női princípiumnak is van köztéri alkotása e honban, szerettem volna megkoszorúzni az alkotást, ám annak a helyszínen csak a hűlt helyét találtam, azaz pontosabban a hűlt karóját.

A művet beazonosító tábla ugyanis művestől eltűnt és senki sem tudta megmondani, ki és hova vihette az ország legkisebb, futballnéző igaz magyar nőjét a legutóbbi hírek szerint hackertámadás áldozatává vált Miska huszár óvó-féltő tekintetének kereszttüzéből. Mint a kezdeményezőktől megtudtam, a pákozdi eset nem kedvetleníti el a pártot, hasonló lelkesedéssel tervezik a pákozdi óriáslángosok körmérkőzéses elfogyasztását, egyelőre a szabályrendszer kidolgozásánál tartanak.

Kocsis Noémi

Fotó: MKKP

Megosztás