Politikai pedofília

Óvodaablakokat avattak a szombathelyi városvezetők, az ovisok asszisztáltak

Még csak félig sincsen kész az óvoda felújítása, de a szombathelyi polgármester máris szalagot vágott – a gyerekek pedig biodíszletet álltak.

Nagy divat lett mostanság félig kész dolgokat átadni, felavatni Szombathelyen. Nem is olyan régen számoltunk be róla, hogy a város térkővel borított Szigligeti Ede utcája pont a feléig készült el, amikor négy városvezető érkezett a helyszínre, hogy átadja azt.

Nos, a szombathelyi Pipitér Óvoda még csak félig sincsen kész: 40 ablakot cseréltek ki a homlokzaton, kialakítottak egy akadálymentesített bejáratot és mosdót. Persze ez dicsértes, ám a nyílászárók cseréjével, most csupán az épület egyharmadával végeztek. Hátra van még a teljes gépészet korszerűsítés (többek között napelemekkel szeretnék gazdaságosabbá tenni az üzemeltetést), a homlokzat szigetelése és a további ablakok cseréje is.

Ez azonban csak a hosszú távú terv, jelenleg ugyanis nincsen meg az ehhez szükséges anyagi forrás, egyelőre csak a pályázati lehetőség adott a további fejlesztésekhez.

Most 10,5 millió forintot költött el a város az ovira. Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester pedig úgy érezte, ez elegendő ok az ünneplésre, vagy saját ünnepeltetésére. Csak emlékeztetőül: a most az óvodára költött 10,5 millió forint még a fele sem a polgármesteri parkolóra megszavazott 26 millió forintnak.

Nem ez az egyetlen felújítás átadás mostanában. Pár nappal ezelőtt a Bokréta Bölcsődénél vágtak szalagot Puskásék – arról is el lehetne gondolkodni ismét és ismét, hogy miért is kell ilyenkor a gyerekeket biodíszletként használni -, arra azonban pont elfelejtették meghívni a körzet ellenzéki (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) képviselőjét, Kelemen Krisztiánt.

A képviselő akkor azt írta, nem a személye a fontos, hanem a választópolgárok, akiket képvisel. Láthatóan az is rosszul esik neki, hogy amikor a segítségére volt szükség, meg tudta keresni az intézmény, most, hogy valaminek közösen örülni lehetne, hirtelen elveszett a telefonszáma.

Bár a keddi szalag-vágásban érintett óvoda is egy olyan körzetbe tartozik, amit ellenzéki képviselő irányít, őt a szervezők ezúttal nem felejtették el meghívni. Tisztában is volt vele, hogy a beruházások megvalósításának oroszlánrésze még nagyon messze van, nem is igyekezet ollót kattintani a város vezetőkkel. Horváth Soma (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) az Átlátszónak annyit mondott: a szalagátvágással azért még várhattak volna, mert még sok mindenre szükség van ahhoz, hogy az óvoda teljesen megújuljon.

Elég szomorú, hogy az intézményvezetőkön egyfajta megfelelési kényszer kezd úrrá lenni, ami azt diktálja, hogy a legapróbb városi pénzből készült beruházást is, lassan állófogadással egybekötött hálálkodással kell megköszöni.

Mint írtuk, Szombathelyen hamarosan időközi választás lesz, így nem csoda, hogy ha a két ellentétek politikai párt között enyhe feszültség érzékelhető.

Farkas Bazsi – ugytudjuk.hu

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Megosztás