korrupcióinfó

Hadházy: egy fideszes parlamenti képviselő felesége unióspénz-szippantót üzemeltet Móron

A járási kormányhivatal vezetője tart önismereti tréninget, a fideszes képviselő pedig az anyatej fontosságáról beszél – egyebek mellett ilyen „nőprojektekre” adott 200 millió forintot az Európai Unió. A „Nők a családban és a munkahelyen” című móri projektben kulcsszerep jutott egy fideszes országgyűlési képviselő, Törő Gábor feleségének. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentést tesz.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

„Nők társadalmi és gazdasági szerepvállalásában rejlő lehetőségek és előnyök helyi bemutatása: Női Motivációs és Sikernap. „Sikeres Ádámok, elhivatott Évák” – kampányfilm a helyi sajátosságok, lehetőségek figyelembevételével. Flash-mob szervezése helyi közösségek, iskolák bevonásával jeles napokon. Anya Olimpia” – „Férfi-Nő Olimpia” – játékos sorversenyek, vicces feladatok, munkahatékonyság tesztek.”

Mennyi az esélye, hogy véletlenül szóról szóra egyeznek ezek a felsorolt vállalások egy pásztói és egy móri uniós pályázatban?

Kevés, mondhatni semmi. Ráadásul mindkét pályázat ugyanazon a napon (2017. szeptemben 27.-én) nyert csaknem fillére megegyező összegű támogatást: 199,2 és 199,6 millió forintot.

A pásztóiról tavaly írta a Magyar Nemzet, hogy a nyertes nőegyletet Rétvári Bence emberierőforrás-államtitkár unokahúga vezeti.

A móri pályázat hátterét most mutatta be Korrupcióinfóján Hadházy Ákos. A projektgazda papíron a település önkormányzata, illetve a borvidék turisztikai egylete, de a helyiek tudomása szerint a vezetője Törőné Varga Mónika, aki Törő Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő felesége.

A hölgy mindenesetre aktív a nőprojektben, ezen az eseményen például szakmai vezetőként tűnik fel. Fellép maga Törő is, hogy a szoptatás fontosságát hangsúlyozza.

Hadházy talált egy olyan videót is, ahol a városi tévé méltatja az Egészségnapot, csakhogy egy másik, immár 500 milliós uniós projekt részeként. Ennek neve „Humánszolgáltatások fejlesztése Móron”, és a szakmai vezető itt is Törőné.

Rádi Antónia

Fotó: Szakál Szebáld/Átlátszó

Megosztás