korrupcióinfó

Hadházy Ákos: ismét kaszált a Simonka-közeli dél-békési cégháló

Napi egymillió forintért nyújt szakértő segítséget rendezvényszervezéshez egy olyan konzorcium, amelynek tagjai régi ismerőseinknek mondhatók. A helyszín ismét Dél-Békés, ahol megint csak felzárkóztatást célzó uniós pénzeket égetnek.

Újabb érv az EU-ügyészséghez csatlakozás mellett: a fideszes Simonka György körzetében másolják a korábbi „szegénységellenes”, de a valóságban csak szemtelen pénzlenyúló programokat – ezekkel a szavakkal vezette fel Hadházy Ákos LMP-s politikus legújabb Korrupcióinfóját.

Hadházy ezúttal a Dél-Békési Kistérségi Társulás közbeszerzését mutatta be. A tender a „Komplex humán kapacitás fejlesztés a minőségi közszolgáltatásokért és a társadalmi hátrányok enyhítéséért” elnevezésű EFOP-os uniós pályázathoz kapcsolódik. Az Inturbidus Konzorcium 20,5 millióért, egyetlen ajánlattevőként vihette el a „területi emberi erőforrás fejlesztési program komplex megvalósítására irányuló szakértői kapacitás rendelkezésre bocsájtása” munkanevű megbízást. Ezért a pénzért 21 napon kell „kapacitást rendelkezésre bocsájtaniuk” konferenciák, workshopok, közösségi programok szervezői számára.

Az Inturbidus egyebekben is sikeres pályázó, Hadházy összeszedte: összesen 110 millió forintnyi tenderen nyertek egyedüli ajánlattevőként – a politikus szerint megkérdőjelezhető hasznosságú pénzeket -, a teljes lista böngészhető itt.

Az Inturbidus tagjai – Humanitas Socialis Kft., IBS Management Kft., Topsec Kft., Kiváló Nevelési Kultúráért Alapítvány – kötődtek az Észak-magyarországi korrupciós botrányhoz, az úgynevezett Voldemort-ügyhöz is. A fidesz-közeli Public Sector kamupályázat-íróval álltak üzleti kapcsolatban, ezt a Korrupciókutató Központ által készített ábrán mutattuk be:

Maga az Inturbidus pedig nemrégiben nyert egyetlen napon hat közbeszerzést a Simonka köreibe sorolt Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítványtól – erről nemrégiben írtunk.

Rádi Antónia

Megosztás