korrupcióinfó

Hadházy: vidéki kamusportnapok uniós pénzből

Megvan, hogy falusi budi előtt focizik három roma? Nem rasszista vicc, hanem a rögvalóság: darabonként egymilliós unióspénz-finanszírozású sportrendezvényeket szedett csokorba Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szokásos Korrupcióinfóján.

Fizess elő az Átlátszóra!

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat egyszeri adománnyal vagy havi előfizetéssel!

„A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.”
– ez a Mahatma Gandi idézet és egy uniós táblácska mindösszesen ami található a Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány freewebes honlapján.

A birosag.hu adatbázisa szerint a Hajdú-Bihar megyei Kismarjára bejegyzett alapítványt Glückné Márton Gyöngyi képviseli és „szociális tevékenységgel” foglalkozik.

Az alapítvány 2017 decemberében nyert 500 millió forint uniós pénzt Sportolj a Harmadik Évezredben nevű projektjére, voltaképpen 469 falusi sportnapra.

Facebook-oldaluk beszédesebb, itt fotókat, vidókat is közölnek a félmilliárdos projekt végrehajtásáról. Ebből szemezgetett Hadházy Ákos a héten.

Felsőgagy, ahol két marmonkanna között szlalomoznak a bringákkal rettenetes minőségű felvételen, Fáj, ahol budi mellett rúgják a bőrt, a gagyvendégi „sportnapon” cigarettázva bringázik az egyik spori, itt téglák között kellett szlalomozni az egymilláért – felnőtteknek gyerekbiciklin. A homrogdi „sportnap” kétszemélyesnek tűnik: az egyik résztvevő ugrik egy szaltót, a másik drukkol.

Eperjeskén pár asszony végez karkörzésnek tűnő mozdulatokat utcai ruhában, az egyikük kezében az uniós támogatást igazoló táblácska – mintha Milos Forman rendezte volna, tényleg.

Hadházy szerint a Komádi Sportnapon egy amúgy is megtartott falunapot használtak ki táncos sportnapnak  (a színpad elején fent a felirat buktatja le őket).

„Azt, hogy az alapítványt melyik politikus futtatja, még nem sikerült kiderítenem. Viszont nem remélem, hogy lesznek a közeljövőben ilyen erős képek, annak igazolására, hogy szükség van az európai ügyészségre” – hangsúlyozta Hadházy.

Rádi Antónia

Fotó: benki sportnap, forrás: Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány/Facebook

Megosztás