Szombathely

Hende Csaba Parragh László apósától bérel új képviselői irodát Szombathelyen

Irodát váltott Hende Csaba exminiszter, Szombathely fideszes országgyűlési képviselője. A bérbeadó cég tulajdonosának lánya Parragh Bianka, a jegybank monetáris tanácsának a tagja, a kormánybarát kamarai tótumfaktum, Parragh László felesége. Az 50 négyzetméteres ingatlanért havonta 149 ezer 225 forintot fizet a képviselő.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Az új parlamenti ciklusban új helyre költözött Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő szombathelyi irodája. Hende az előző ciklusban a 11-es Huszár úti laktanya épületében bérelt egy 109,25 négyzetméteres irodát, ezért havi 360 ezer forintot fizetett az Apáczai Csere János Alapítványnak – derült ki közérdekű adatigénylésünkből.

Új irodájának helyét pedig a Reno-Rent Kereskedelmi és Fővállalkozói Kft.-től bérli. Itt 50 négyzetméterért 149 ezer 225 forintot fizet ki havonta. Ez, ha csak egy árnyalattal is, de azért magasabb mint a kínálati árak a hirdetések szerint.

Kerestük az alapítványt, hogy miként érintette őket Hende távozása, korábban ugyanis voltak pénzügyi nehézségeik, 6 évvel ezelőtt az egyetem kivonulása okozott hiányt a költségvetésükben.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Kovács Jenő az Áltászónak azt mondta, hogy  mivel a Waldorf Iskola is tőlük bérel termeket, és az iskola egyre több osztállyal működik, így most éppen, hogy helyhiánnyal küzdenek. Hende felszabaduló egykori irodájába már be is költöztek új bérlők, így őket a költözés hátrányosan nem érintette.

Sokkal érdekesebb azonban, hogy ki is Hende új irodájának bérbeadója. A Reno-Rent Kft. tulajdonosa ugyanis Horváth Endre, akinek a lánya Parragh Bianka, az MNB monetáris tanácsának tagja, veje pedig Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Farkas Bazsi – ugytudjuk.hu

Fotó: a szerző felvétele

Megosztás