Kecskemét

A Duna Aszfalt aszfaltozhat földutakat, és építhet kerékpárutat Kecskeméten

Mintegy 127 millió forint értékben nyert el munkákat a Duna Aszfalt Kft. a kecskeméti önkormányzattól – derült ki az EU-s közbeszerzési értesítő legújabb számában megjelent tájékoztatóból.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

A Duna Aszfalt – mint az eljárás ereményhirdetésében szerepel – egyrészt a MÁV-pályaudvar és a Kecskeméti Fürdő közötti szakaszon közbringa útvonal kijelölésére, szükség szerinti felújítására, szakadásmentes útvonal biztosítására, forgalomtechnika felülvizsgálatára kapott megbízást, aminek végleges összértéke 57 millió forint.

Emellett a cégnek egy másik szerződés révén a „Kecskemét-Hetényegyháza, Pajtás és Móricz Zsigmond utca szilárd burkolattal történő kiépítése” kivitelezési feladatait kell ellátnia mintegy 70 millió forintért.

A Duna Aszfalt Kft. a tiszakécskei vállalkozó, Szíjj László legismertebb cége, és az “új Közgép”-ként emlegetik, miután évek óta sorra kapja az állami megbízásokat. Szíjj több vállalkozásban is Mészáros Lőrinc üzlettársa, és 2017-ben az ő érdekeltségei nyerték a legtöbb közbeszerzést. Szíjj érdekeltségei csak 2017-ben 606,5 milliárd forint értékben nyertek el állami megbízásokat, és ezeknek 44 százaléka európai uniós támogatás volt.

2018 szeptemberében pedig megírta az Átlátszó, hogy Szíjj László, valamint egy kormánybiztos, és Homolya Róbert MÁV-elnök ugyanazzal a  luxusjachttal hajókázik az Adrián, amin korábban Mészáros Lőrinc pihent:

Orbán Viktor, a magánrepülőgép, a luxusjacht, és a Mészáros-klán – tudjuk, hol nyaraltak idén nyáron

Idén nyáron sokáig követtük két exkluzív jármű, egy magánrepülőgép és egy luxusjacht útját szerte Európában, és közben a magyar kormányzat és holdudvara különböző szereplőire bukkantunk. Lefotóztuk, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök az osztrák lajstromszámú magánrepülőgéppel érkezett haza Budapestre a Videoton bulgáriai meccse után.

A kecskeméti építési beruházással kapcsolatos közbeszerzésről közzétett tájékoztatóban szerepel az is, hogy a Duna Aszfalt a kerékpárúttal kapcsolatos munkákhoz alvállalkozókat von be, többek között az útépítéshez, az útfelújításhoz és az útkarbantartáshoz kapcsolódó munkák egyes részfeladataihoz, valamint a vízépítési és a közművezetékekhez kapcsolódó munkák egyes részfeladataihoz is.

Kecskemét szeretett volna egy további építési beruhást megvalósítani „Zöld város kialakítása Homokbányán” című TOP-6.3.2-15-KE1-2016-00002 azonosító számú projekt keretében. A szerződést azonban nem ítélték oda, mert a közbeszerzési eljárást erre vonatkozóan eredménytelennek minősítették.

Csikász Brigitta

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Megosztás