Korrupciós és kiszivárogtatási botrány a Vatikánban

Egy, a katolikus egyházról szóló kiszivárogtatáshoz kötődő olasz újságíró visszautasítja, hogy bűnöző lenne – írja az ecj.net a Reuters hírügynökségre hivatkozva. Gianluigi Nuzzi szerint ő csak a munkáját végezte, amikor könyvet írt a vatikáni hatalmi harcokról, azon belül is a kardinálisok korrupciós ügyeiről. A könyv miatt vadászat indult a Szentszékben az informátorok után és letartóztatták XVI. Benedek pápa komornyikját is. „Az a munkám és erkölcsi kötelességem, hogy fényt derítsek az igazságra. Ezek a dokumentumok feltárják a Vatikán titkait, de semmi olyan nincs bennük, ami veszélyeztetné az állambiztonságot” – mondta a Reutersnek Nuzzi. A pápa szerint a média tévesen számolt be az eseményekről, a támogatói szerint pedig az egyházfő elleni brutális támadásról van szó. Az állítólag 10 vatikáni forrás segítségével megírt könyv, az „Őszentsége: XVI. Benedek titkos iratai” rengeteg privát levelezést, dokumentumot tartalmaz, amelyek beszámolnak a kardinálisok közötti bűnszövetkezetekről, a Vatikán saját bankjának menedzsmentjében érzékelhető konfliktusokról, és amelyek szerint a Vatikán korrupciós ügyletekben vett részt olasz építőipari cégekkel.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
  • És mi van a pedofil papokkal, akiket a Hittani Kongregáció (korábbi néven Szent Hivatal/Inkvizíció) vezetője (korábbi néven Főinkvizítor) elhelyezett,  többnyire úgy, hogy egymás közt összecserélte őket?

  • Talán megtudjuk, hogy első János Pál hogyan halt meg?

  • Roka Rudi

    1500 éve bűnözik ez a tömeggyilkos maffia, amit egyháznak hívnak, mikor ébred már végre rá erre a nyilvánvalóságra a civlizáció?