A Magyar Posta titkolja, hogy mennyiért terjeszti a Helyi Témát

thema

Nem árulja el a Magyar Posta Zrt., hogy mennyiért terjeszti a Helyi Téma című ingyenes hetilapot hetente 675 ezer példányban. Közérdekű adatigénylésünk nyomán kiadták az ingyenes lap kiadója, a Théma Lapkiadó Kft. és a Posta közötti szerződést, ám abból egyebek mellett a terjesztési díjra vonatkozó adatokat is kitakarták.

******

Idén januártól több településen a Magyar Posta viszi házhoz az ismert jobboldali üzletember, Vitézy Tamás ingyenes lapját, a Helyi Témát. Budapesten – a lap weboldalán közzétett médiaajánló szerint – 1500 postás kézbesíti az ingyenes hetilapot, amely a Matesz adatai szerint  2011. negyedik negyedévében országosan hetente 675 ezer példányban terjesztettek.

Közérdekű adatigénylésünk nyomán kiadták az ingyenes lap kiadója, a Théma Lapkiadó Kft. és a Posta közötti szerződést, ám abból egyebek mellett a terjesztési díjra vonatkozó adatokat is kitakarták. A Magyar Posta Zrt. szóvivője ismételt megkeresésünkre arról tájékoztatta az atlatszo.hu-t, hogy „a szerződés jelenlegi teljesítési értéke 65-70 mFt.” A pontos terjesztési díj közzétételét arra hivatkozva tagadta meg az állami vállalat, hogy ezen adatok nyilvánossága “aránytalan sérelmet” okozna a Posta üzleti tevékenységében.

Emlékezetes, hogy amikor nyilvánosságra hoztuk a Magyar Posta Zrt. tanácsadói-, és reklámszerződéseinek listáját, az állami vállalat még azt is vitatta, hogy állami vagyonnal gazdálkodna. Üzleti beszámolója szerint a Théma Lapkiadó Kft. 2010-ben 1,29 milliárd forintos nettó árbevételt ért el.

>>> A Magyar Posta Zrt. és a Théma Lapkiadó szerződését innen letöltheti (PDF)

(Fotó: atlatszo.hu)

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Grozsa24

  A postások ezért egy fillért nem kapnak, pedig egy-egy nagyobb körzetben a napi posta mellett 5-600 példányt kell magukkal cipelniük és szétosztaniuk. Ez a beszervezés ( insource ) elég visszás dolog – egy magántulajdonú lap állami cég közreműködésével olcsóbban terjeszt mint eddig, amikor is saját terjesztőket kellett fizetni. Magánvagyon gyarapodás állami közreműködéssel – gromek!!!

 •  Ez a Posta a fidesz kifizető kasszája, tud valaki arról, hogy a fidesz kifizette a Postának valaha azt a száz millió forintot amivel a választási anyagok kipostázásáért tartozott? Borzasztóan megköszönném, ha valaki felvilágosítana. Kösz.

 • Posta Pista

  Büdöspesten léteznek 1200-1300 címhelyes kézbesítő járások.
  H.témából a 200-as köteg 6270 gramm- nak bizonyult. Ezt felszorozva súlyra jelentős mennyiség.
  Amíg a raklaptól a betonkeverőig egy kőműves behatárolt tömegű cementeszsákot emelhet, (Munkavédelmi törvény) egy kézbesítő kilométereken keresztül ennek a többszörösét kénytelen cipelni. Természetesen ingyen
  a rendelkezésére álló nyolc órában, a mára jellemző anyagmennyiség mellett.

 • Pacsni

  A másik térfélről nézve a H.T. egy papír alapú spam ! Nincs joga senkinek ezt a szennylapot a leveleim közé keverni. Hogyan védjem meg magam O.V. leveleitől és a Vitézy család mocskától? 

 • semmitérő

  Klassz újság,csak nehezen viszi le a víz a wc-n.

 • Sgyuri2003

  Talán egy büntető feljelentést is megér a dolog. Jelen ismereteim alapján a Posta körülbelül a piaci ár harmadáért, negyedéért viszi ki ezt a politikai hecclapot. ezzel államilag támogatott terjesztéssel árasztják el az országot ezzel a szélsőjobboldali hazugságterjesztő lappal. Felhívom a posta felelős vezetőinek a figyelmét a felelős szócskára (nem miklós) .  Bizony lesz még egyszer valódi igazságszolgáltatás és akkor a felelősség elől nem tudnak majd kibújni.  Addig is kérem , hogy a szerződési összeget bírósági után próbáljátok megszerezni.