Egyéb

Üres polcokkal tiltakozott a rasszizmus ellen egy német élelmiszerbolt

 

A hamburgi Edeka egy napra minden külföldi árut leszedett a polcairól, hogy megmutassa, milyen lenne az élet nélkülük.

Egy nagy német élelmiszeráruház, a hamburgi Edeka néhány napja igazán kreatív módon tiltakozott a rasszizmus ellen. Minden külföldi árut leszedtek a bolt polcairól, és a helyükre különböző feliratokat tettek ki.

„Sokféleség nélkül szegényebbek lennénk”

„Ilyen üres egy polc külföldiek nélkül”

„A választékunk ma határokat ismer”

„Ez a polc különösen unalmas sokféleség nélkül”

A sajtpult teljesen üres volt a külföldi áruk nélkül, de a salátabár és a borpolc kínálata is alaposan megcsappant. Eltűnt a spanyol paradicsom, a görög olivaolaj, a francia sajtok, az argentin borok, a marokkói kuszkusz, és minden más, ami korábban teljesen megszokott volt a bolt kínálatában. A pofonegyszerű akció látványosan mutatta be az embereknek, hogy mennyivel rosszabb lenne az élet, ha engednének az idegengyűlöletnek.

 

Az akció nagy visszhangot kapott Németországban, az Edeka figyelemfelhívó kezdeményezéséről beszámoló Twitter-bejegyzést rövid időn belül közel 20 ezren lájkolták, és 8 ezren osztották meg. A legfrappánsabban az a felhasználó foglalta össze a helyzetet, aki az alábbi megjegyzéssel tett ki egy fotót a szinte üres élelmiszeráruházról:

„A sokféleség napja – Az Edeka csak német termékeket árul. Úgy néznek ki a polcok, mint Kubában.”

 

Jöttek persze negatív kommentek is szép számmal, többen azzal vádolták az Edekát, hogy csak reklámozni akarta magát. Miután a fotók bejárták az internetet, a cég sajtószóvivője mindössze annyit közölt, hogy örülnek, hogy sok pozitív visszajelzést kapott az akciójuk, és egyelőre még nem szeretnének többet mondani róla.

Erdélyi Katalin

(via Urbanshit, Stern, Huffingtonpost)

Megosztás