vidéki lapszemle

Rossz helyen avattak utat Kecskemétnél; lemondott a szegedi Fidesz-elnök

Borsod24.hu: Botrányos jelenetek az alsózsolcai akku-feldolgozó lakossági tájékoztatóján – videóval

Pár nappal Szijjártó Péter bejelentése után lakossági tájékoztatót tartott a beruházó a tervezett akkumulátor-feldolgozó alsózsolcai helyszínén. Mivel a lakosság csak most értesült a beruházásról, hamar elszabadultak az indulatok az ipari park egyik csarnokában tartott eseményen – írja a Borsod24. Az Andrada Group Magyarország Kft. főnöke azzal sem tudta csillapítani a közönséget, hogy 70 millió forint iparűzési adóbevételt ígért a városnak – miközben a beruházás értéke 15 milliárd forint körüli, amelyből a magyar kormány nagyjából 5 milliárdot áll.

KecsUP.hu: Furfangos útátadó: rossz helyre sorakoztak fel a fideszes potentátok?

Elterjedt a közösségi médiában egy fotó, amin éppen átadják azt az aszfaltozott utat, amely összeköti Kecskemétet Helvéciával. A Kiskőrösi útról van szó, amely korábban földes út volt. A kép szerint a szalagátvágásra felsorakozott politikusok mögött az aszfalt már most repedezett, azonban a KecsUP.hu kiderítette, valójában az nem is az új út, csupán rossz helyen (pár méterrel arrébb, a régi úton) fotózkodtak a résztvevők.

Szegeder.hu: Lemondott Bartók Csaba szegedi Fidesz-elnök

Lemondott a Fidesz Csongrád-Csanád vármegyei 1-es országgyűlési választókerületi elnöki posztjáról Bartók Csaba, ezt Orbán Viktor miniszterelnök is elfogadta. A poszt betöltéséről a szövetség elnöke a későbbiekben dönt. Bartók egyúttal a Fidesz szegedi alapszervezetének elnöki posztjáról is távozik. Bartók a Szegedernek azt nyilatkozta, ezúttal „nem a közösséget, hanem a magam szempontjait vettem figyelembe”, és ezentúl a sporttal és a vállalkozásaival fog foglalkozni.

Debreciner.hu: Indoklás nélkül megszüntették Derecskén a hajléktalanellátást, az érintettek gyomorgörccsel várják az utcára kerülésüket

A hajdú-bihari város, Derecske képviselő-testülete augusztus 29-én egy rendkívüli ülésen egyhangú szavazásokkal döntött arról, hogy megszünteti a Napsugár Gondozóház Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelyét, amelyet eddig az önkormányzat egyik alapítványa működtetett. A 14 férőhelyes létesítményben hatan részesültek ellátásban. A Debrecinernek nyilatkozó derecskei hajléktalanok elmondták, nem kaptak semmilyen tájékoztatást arról, miért zárják be a menedékhelyet, vagy hogy mi lesz az ő sorsuk. A lap megkeresésére eddig egyik illetékes sem válaszolt érdemben.

Nyugat.hu: „A futballpálya nem kiskert” – avagy, a Haladás pálya fűcseréjének titkai

Dr. Varga Gábor építőmérnök szerint ő már a tervek láttán kijelentette annak idején, hogy azok nem jók, a pálya viszont ennek ellenére ezek alapján készült el. Varga a lapnak azt mondta, a Haladás pálya gondja a tizenöt centis gyephordozó réteg, ami úgy sikerült, hogy gyakorlatilag egy vízzáró réteget hoztak létre. Ezerszer rosszabb a vízáteresztő képessége, mint amilyennek kellene lennie, de a mostani csere után talán még rosszabb lesz, tette hozzá.

Nyitókép: A Kiskőrösi út szilárd burkolattal ellátott szakaszán Papp Zsolt György helyettes államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, Balogh Károly, Helvécia polgármestere, dr. Kerényi János díszpolgár, valamint Gömöri Ferenc és Huszák János, a kivitelező cégek képviselői átvágják a nemzeti színű szalagot. Fotó: Kecskeméti Televízó/Youtube

Megosztás